Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου 2018

Erdogan: Γνωρίζουμε ποια χώρα προμηθεύει τους Κούρδους στη Συρία με αντιαρματικούς πυραύλους

Erdogan: Γνωρίζουμε ποια χώρα προμηθεύει τους Κούρδους στη Συρία με αντιαρματικούς πυραύλους
Ο Τούρκος πρόεδρος υποσχέθηκε ότι παρά τις απώλειες στις τάξεις των τουρκικών δυνάμεων, η Άγκυρα θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις της «με αποφασιστικότητα»
Πληροφορίες σχετικά με την  προέλευση του αντιαρματικού πυραύλου, που έπληξε χθες (3/2/2018) τουρκικό τανκ σκοτώνοντας πέντε στρατιώτες στη βόρεια Συρία, υποστηρίζει πως έχει στην κατοχή του ο Recep Tayyip Erdogan. Ωστόσο ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε, πως είναι πολύ νωρίς να αποκαλύψει το όνομα της χώρας που προμήθευσε αυτό το όπλο στους Κούρδους μαχητές.
«Διαθέτουμε πληροφορίες, όμως δεν θα ήταν σωστό να το πούμε δημοσίως αν δεν βεβαιωθούμε απόλυτα» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους, προτού αναχωρήσει από την Κωνσταντινούπολη για να επισκεφθεί τη Ρώμη και το Βατικανό.
«Όποιος κι αν είναι εκείνος που παρείχε το όπλο, τάχθηκε στο πλευρό των τρομοκρατών.
Μόλις αυτό επιβεβαιωθεί, θα μοιραστούμε με όλον τον κόσμο αυτήν την πληροφορία» συμπλήρωσε.
Ο Τούρκος ηγέτης υποσχέθηκε ότι παρά τις απώλειες στις τάξεις των τουρκικών δυνάμεων, η Άγκυρα θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις της «με αποφασιστικότητα».
Διαβεβαίωσε επίσης ότι 935 «τρομοκράτες έχουν εξουδετερωθεί» από την έναρξη των επιχειρήσεων, ένας αριθμός που δεν είναι δυνατόν να διασταυρωθεί από κάποια ανεξάρτητη πηγή.
Τουρκικά φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ μετέδωσαν σήμερα ότι η επίθεση εναντίον του τουρκικού άρματος μάχης διαπράχθηκε με έναν αντιαρματικό πύραυλο που έδωσαν στους Κούρδους πολιτοφύλακες YPG οι ΗΠΑ, μια πληροφορία που δεν έχει επιβεβαιωθεί, όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

www.bankingnews.gr