Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2018

Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν μυστικά! Στον αέρα η ταυτότητα προστατευόμενου μάρτυρα για τη Novartis

Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν μυστικά…Ούτε καν “μυστικοί” μάρτυρες. Λίγες μόλις ώρες μετά από τις αποκαλύψεις για την υπόθεση Novartis, η ταυτότητα ενός από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες έγινε γνωστή στο πανελλήνιο! Είναι γυναίκα, υπήρξε γραμματέας του αντιπροέδρου της Novartis στην Ελλάδα Κωνσταντίνου Φρουζή κι εδώ και λίγη ώρα η ταυτότητά της έχει αποκαλυφθεί μέσω ρεπορτάζ του zougla.gr . ΕΔΩ όλο το ρεπορτάζ.

Η ουσία της υπόθεσης Novartis θα απασχολήσει την προανακριτική επιτροπή της Βουλής και φυσικά την ελληνική Δικαιοσύνη. Όλοι όσοι εμπλέκονται είναι αθώοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Όμως η αδυναμία των αρχών της χώρας να διατηρήσουν την προστασία στους…προστατευόμενους μάρτυρες είναι τραγέλαφος!
Παρά τα όσα ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες, η πρακτική των προστατευόμενων μαρτύρων χρησιμοποιείται σε πολλές χώρες του κόσμου. Δεν είναι “ελληνική εφεύρεση”! Η Ελλάδα έχει υιοθετήσει αυτή τη πρακτική αλλά όπως φαίνεται αδυνατεί να την υποστηρίξει στην πράξη.
Το ερώτημα εύλογο: ποιος ή ποια από δω και πέρα για οποιαδήποτε σοβαρή υπόθεση θα ρισκάρει να γίνει “προστατευόμενος μάρτυρας”; Θα πρέπει να ΄ναι πολύ απελπισμένος.
militaire.gr