Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018

Novartis: “Αν βρουν το μαύρο χρήμα γράφτε μου”! Ο Κων. Φράγκος και οι Διαξιφισμοί του

Διαξιφισμοί
(Ειδησούλες και σχόλια ατάκτως ερριμμένα)
από τον Κων. Φράγκο

Η υπόθεση NOVARTIS
Απατεών συμφυρόμενος με Έλληνα Πολιτικό διαφθείρεται
Γιώργος Κοσκωτάς
Απατεών
Δεν επιτρέπεται να σχολιάσω τη Δικαιοσύνη και μάλιστα το περιεχόμενο μίας απόρρητης ανάκρισης, όπως κάνουν άλλοι, που βρίσκεται σε εξέλιξη. Σημειώνω όμως τα παρακάτω:

 • Ο χειρισμός της υπόθεσης από την Κυβέρνηση έγινε εντελώς ερασιτεχνικά και την εξέθεσε.
 • Την προανήγγειλε, πρωτοχρονιάτικα, με δηλώσεις του ο Αναπλ. Υπουργός Δικ. Κ. Δ. Παπαγγελόπουλος, εμπειρότατος Δικαστικός, «κολλητός» του κ. Κων. Καραμανλή που παραχωρήθηκε, επί δανεισμώ, στον κ. Α. Τσίπρα. Για καλό του ή για κακό του, θα δούμε το αποτέλεσμα.
 • Το δίδυμο των Υπουργών Κοντονή – Παπαγγελόπουλου δήλωσαν, χορωδιακά, ότι πρόκειται για σκάνδαλο μεγαλύτερο αυτού της SIEMENS και μεγίστου από γέννησης του Ελληνικού Κράτους. Πώς το γνωρίζουν; Είναι γνώστες της «απόρρητης» ανάκρισης;
 • Η έντιμη δικαστικός κ. Ε. Τουλουπάκη και το Επιτελείο της ασχολείται, αποκλειστικά, το τελευταίο 5μηνο με την NOVARTIS. Δεν είδαμε κανένα εξοπλιστικό να σκάει «μύτη». Η έρευνα για τον κ. Παπαντωνίου; Ο βροντώδης και θορυβώδης κ. Πολάκης, αντί να κοιτάζει να βγάλει στον αέρα διαγωνισμό οχημάτων ΕΚΑΒ που τον κρατά επί 2ετία στο ψυγείο, μπήκε στο χορό ως Υπερεισαγγελέας και δεν ξέρει τι λέει, εκθέτοντας, περαιτέρω, την Κυβέρνηση.
 • Παρόλα ταύτα, δεν αμφιβάλλω ότι ρέει πολύ έλαιον στην υπόθεση. Μυρίζει, όζει. Γιατί όμως τέτοια φασαρία; Το «σύστημα» έχει φροντίσει να έχουν παραγραφεί αδικήματα Πρωθυπουργών, Υπουργών ως προς την απιστία. Θεία χάριτι του κατάπτυστου άρθρου 86 του Συντάγματος που το μαστόρευσαν δύο επιφανείς πολιτικοί μας, ο κ. Παυλόπουλος, Βενιζέλος. Λένε, ότι θα βρουν μαύρο χρήμα. Εύχομαι να διαψευστώ, αλλά αν βρουν, να μου γράψουν.
 • Πουθενά δεν άκουσα να γίνεται κουβέντα για τα όργια της NOVARTIS, επί Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ (Σημίτη), ΝΔ (ΚΚ ο Β’). Μαύρη τρύπα που κατάπιε 18 δις στα φάρμακα. Προφανώς πρέπει να διαφυλαχθεί ο κύρος των τέως, ιδιαίτερα του δεύτερου υπέρ του οποίου κόπτεται ο κ. Παπαγγελόπουλος. Φυσικά οι πάντες γνωρίζουν ότι επί Κυβέρνησης ΚΚ η φαρμακευτική δαπάνη αυξήθηκε κατά 400%!
 • Οι άλλοι πολιτικοί Αρχηγοί εξέφραζαν τον αποτροπιασμό τους για τέτοιας έκτασης σκάνδαλο. Την μεγαλύτερη έκπληξη έδειξε η κ. Φώφη Γεννηματά. Η κ. Πρόεδρος τίποτα δεν είχε ακούσει για Χρηματιστήριο, Εξοπλισμούς, σκάνδαλα Κοσκωτά, Ολυμπιακούς αγώνες κ.α. Τίποτα…
 • Όλος αυτός ο «ωραίος» πορωμένος και σε παρακμή πολιτικός κόσμος που κραυγάζει ενώ έχει κάνει «γαργάρα», έχει λησμονήσει, τις διαδικασίες αναθεώρησης του Συντάγματος ώστε να γίνει εξυγίανση της πολιτικής ζωής της χώρας; Μα δεν θέλουν αυτή την εξυγίανση. Θέλουν το άρθρο 86 να συγκαλύπτει τις πομπές τους. Αύριο θα πουν δεν προκάναμε… Και είναι υπεύθυνα όλοι. Από Κουτσούμπα μέχρι Μιχαλολιάκο και τους εξωκοινοβουλευτικούς κραυγάζοντες.
 • Αυτά, όταν το όργιο παραβάσεων – παραβιάσεων εθνικού θαλάσσιου και εναέριου χώρου έχει ξεπεράσει κάθε όριο και οι Τούρκοι επίσημοι ουρλιάζουν επιθετικά. Μακάριοι οι υπνώττοντες.

Απίστευτο!
Την στιγμή όπου «πάσαι αι δημοκρατικαί δυνάμεις», σύμπασα η πολιτική κουλτούρα κάνει πως δεν βλέπει το σοβαρότερο πρόβλημα της χώρας, το Δημογραφικό, ενώ παράλληλα κόβει επιδόματα από πολυτέκνους ή καταργεί παιδικούς σταθμούς, διοχετεύοντας το χρήμα σε κομματικούς, αδηφάγους, νομενκλατούριους υπάρχει ένας αξιωματικός εα, ο Αντγος Κων. Πάτσαλος, Τάξη 1959, εκ Κύπρου, ο οποίος έχει 3 παιδιά και 20 (!!!) εγγόνια.
Ένα από τα παιδιά του, αν η πληροφορία μου είναι σωστή, είναι Σμήναρχος ΕΕ με ΔΕΚΑ παιδιά!!
Αφήνω τα περαιτέρω στο Υπουργείο Άμυνας και στο ΓΕΑ.
Έσπειραν ανέμους
 • Θερίζουν θύελλες. Οι φαύλες, τελευταίες Κυβερνήσεις. Αφού καταλήστευσαν ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ τους μισθούς και τις συντάξεις των στρατιωτικών, αρνήθηκαν να συμμορφωθούν σε απόφαση του ΣτΕ που επέβαλε την επιστροφή των κλαπέντων. Προχθές το ΣτΕ επανήλθε τάσσοντας 8μηνη προθεσμία προς συμμόρφωση, δηλαδή επιστροφή στα επίπεδα του 2012, με αναδρομικά!
 • Που θα βρουν τα λεφτά; Ας πάψουν να διορίζουν. Φτάνει πια..
 • Υπενθυμίζω ότι ο «σφραγιασμός» έγινε, βασικά, από τον κ. Βενιζέλο, όταν ήταν ΥΠΟΙΚ του ΓΑΠ. Ποτέ δεν συμπάθησε τους στρατιωτικούς.

Λεφτά υπάρχουν
 • Όπως είχε αναφέρει σε προηγούμενο σημείωμά μου, η «εφεύρεση» διορισμού Κομματικών Γεν. Γραμματέων στα Υπουργεία για να ελέγχουν τα πάντα, άρχιζε εφαρμοζόμενη επί Κυβέρνησης Γεωργίου Παπανδρέου Α’. Οι άλλοι ακολούθησαν πολλαπλασιάζοντας τις θέσεις αργόσχολων:  Αναπληρωτές, Ειδικοί Γραμματείς, Περιφερειακοί ΓΓ κ.λπ. Να μην μείνει κανένας δικός μας έξω.
 • Μετά, το σατανικό μυαλό της κλεπτομανούς συντεχνίας των πολιτικών, σκέφτηκε ένα άλλο κόλπο: Ανεξάρτητες Αρχές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η δημιουργία του Συνηγόρου του Καταναλωτή το 2005, παρόλο ότι υπήρχε ο φυσικός συνήγορος του καταναλωτή, δηλαδή η Γενική Γραμματεία του Καταναλωτή. Άρχισε να διορίζεται κόσμος και κοσμάκης. Πρόεδροι, Αντιπρόεδροι, Σύμβουλοι, γραμματείς κ.λπ. Από τότε πέρασαν 13 χρόνια και σημειώθηκε μία… αλματώδης αύξηση των Ανεξάρτητων Αρχών. Φθάσαμε στις… 31! Ανεξάρτητη αρχή «δια πάσαν νόσον»! Εθνικό Συμβούλιο Υγείας, Εθνική Αρχή Ιατρικής Υποβοηθουμένης Αναπαραγωγής, Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων – Πτήσεων αλλά, και από κοντά, άλλη Εθνική Επιτροπή Συντονισμού Πτήσεων, Αρχή Διασφάλισης Ποιότητος στην Ανώτατη Εκπαίδευση κα κα. Αυτές οι Αρχές, που δεν είναι συνταγματικά κατοχυρωμένες, στελεχώνονται κάθε φορά από νομενκλατουρίους του Κυβερνώντος Κόμματος. Κόσμος και κοσμάκης παράγων αέρα κοπανιστό. Υπάρχουν, μάλιστα Αρχές που έχουν και πληρώνουν, εννεαμελή Διοικητικά Συμβούλια διαθέτουν τρεις (3) εργαζομένους! Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που ήρθαν να εξυγιάνουν τα πράγματα, δημιουργούν νέες! Ζήτω το Έθνος! Λεφτά υπάρχουν και παραϋπάρχουν για την Άμυνα, για μισθούς, συνττάξεις κ.λπ. Τα μασάνε, όμως, κομματικοί και νυν και αεί… Αθάνατη Ελλάδα των πολιτικάντιδων, των ρουσφετολόγων, των απάτριδων… «Έχει λείψει, σε σημείο πια ανήκουστης απώλειας, η ετοιμότητα αποδοχής ευθυνών που θα θίξουν, έστω και ελάχιστα, την ατομική εξασφάλιση πολιτικών. Το κράτος χρεωκόπησε εξευτελιστικά, με ορατή απειλή της ιστορικής του εξαφάνισης, επειδή καταληστεύτηκε από κομματικά ρουσφέτια… Ουδείς απετόλμησε την ανατροπή των ρουσφετολογικών δεδομένων…», σχολιάζει ο κ. Χρ. Γιανναράς (Καθημερινή 04/02/18).
Και ολίγη πλάκα..
 • Η στήλη μπορεί να μην είναι πολιτική, το τονίζω, αλλά της αρέσουν οι πλακίτσες. Πρέπει να γελάμε που και που, μέσα σε αυτή τη μαυρίλα. Το λοιπόν, διαβάζω (Κ 01/02) ότι ο φοβερός Ζαν Λυκ Μελανσόν (Γαλλικό Κόμμα της Αριστεράς), ομόλογος του δικού μας Λαφαζάνη, ζητάει, επιτακτικά, να αποβληθεί ο ΣΥΡΙΖΑ από τα Ευρωπαϊκά Κόμματα της Αριστεράς (ΚΕΑ). Ο Μελανσόν, βεβαίως, έκανε την κίνηση αυτή με υπόδειξη του Λαφαζάνη (του οποίου το μένος κατά του τέως λατρευτού του Τσίπρα έχει ξεπεράσει κάθε όριο…) που συνοδεύει συχνά τον Μελανσόν σε περιοδείες του στην Γαλλία! Εμένα, βεβαία, δεν μου καίγεται καρφί, αν θα διαγραφεί ο ΣΥΡΙΖΑ ή όχι. Αλλά η πλάκα είναι ότι ο Μελανσόν δεν συνοδεύεται μόνο από τον Λαφαζάνη αλλά και την Προεδράδα Ζωή και τον παλιό μας γνώριμο, γραφικό Ήσυχο, διατελέσαντα ΑΝΥΕΘΑ! Ολόκληρος Ελληνογαλλικός θίασος, δηλαδή. Γιατί δεν έρχονται κι από εδώ να γελάσουμε περισσότερο;
 • Εδώ δεν σταματούν οι πλάκες. Όπως πληροφορούμαι το… απόκομμα ΛΑ.Ε. του Λαφαζάνη έλαβε πέρυσι ετήσια επιχορήγηση από το κράτος 96.000 ευρώ! Το ίδιο ποσό έλαβε και ο εξαφανισμένος Γ. Καρατζαφέρης! Το φοβερότερο όμως είναι ότι μια ομάδα υπό το όνομα Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών έλαβε 68.212 ευρώ. Το ίδιο ποσό έλαβε και ο φοβερός Ζουράρις με το κόμμα… ΠΥΡΙΚΑΥΣΤΟΣ ΕΛΛΑΣ! Το ακούτε; 68.212 ευρώ έκαστος!
 • Γενικά, επειδή το ταμείο είχε περισσότερα, το 2017 χορήγησε, κατά προτεραιότητα, 19,5 εκ. ευρώ στα κόμματα, έναντι 13,5 το 2016. 6 εκ. περισσότερα!!!
 • Όπως βλέπετε, το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ φροντίζει να οικονομάνε μεγάλοι και μικροί ή και ανύπαρκτοι. Κατόπιν τούτον αναζητώ παρτενέρ ένα Ναύαρχο ή Πτέραρχο (για εσένα το λέω Διονύση) για να συνιδρυτικό μέλος του κόμματος που ετοιμάζω, για να οικονομήσω μερικά ευρώ. Το ονόμασα ήδη  ΕΔΡ (Ελλάς, Διεθνές Ρεντίκολο).
 • Εν τω μεταξύ, κάτι ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, το ΥΠΟΙΚ απέρριψε έκτακτο αίτημα του ΥΕΘΑ για διάθεση 200.000 ευρώ προς στεγανοποίηση οροφής ακριτικών φυλακών. Ζήτω το Έθνος!

ΑΟΟΑ και δάνεια στελεχών
 • Ο Αυτόνομος Οικονομικός Οργανισμός Αξιωματικών δεν είναι Τράπεζα. Τα αποθέματά του προέρχονται από εισφορές μελών του τα οποία από ….80ετίας πληρώνουν προσδοκώντας την διάθεση οικίας ή οικοπέδου. Τα περισσότερα έχουν απέλθη στο ΕΠΕΚΕΙΝΑ και υπάρχουν οι κληρονόμοι.
 • Κάθε φορά, σε κάθε Κυβέρνηση, γίνεται «προσπάθεια» επίλυσης του θέματος του …. Αλλά πάντοτε βρίσκεται κάποιος ή κάποια στο Υπ. Περιβάλλοντος που βάλλει το φάκελο στο συρτάρι. Σήμερα, κάνει μια προσπάθεια ο κ. Δ. Βίτσας να το ξεκολλήσει. Θα τα καταφέρει;
 • Πώς, λοιπόν, ο κ. Π. Καμμένος θα πάρει τα χρήματα αυτά να τα διαθέσει για αποπληρωμή δανείων; Νομιμοποιείται; Μήπως πρόκειται περί «σαλπίσματος νομής» για τους δύστυχους δανειολήπτες;
Άσχετο, αλλά επίκαιρο
 • Το άκουσα στην εκπομπή του SKY (Χατζής)  το μεσημέρι της 08/02/18 ….
«Αγοράστηκε από το Υπουργείο Υγείας ένα κτίριο στο Μαρούσι αξίας 3,5 εκ. ευρώ με καταβολή… 17 εκ. ευρώ. Δόθηκαν επίσης 10 εκ. ευρώ για διαμόρφωση κήπου, ο οποίος τελικά φιλοξένησε τέσσερεις ελιές. Δηλαδή 2,5 εκ. ευρώ εκάστη!
 • Φρονώ ότι πρέπει να αποφυλακισθεί, αμέσως, ο κ. Τσοχατζόπουλος.
O κ. Matthew Nimetz
Άκουσα από το BBC (06-02-18) μία επανάληψη συνέντευξης του αμερικανικού διαμεσολαβητή για το Μακεδονικό. Ήταν γλαφυρός και αναλυτικός. Κράτησα δύο σημεία: Ότι αμείβεται για την εργασία αυτή που κάνει επί 23 χρόνια με 1$ τον χρόνο (!).
Επίσης ότι ζαλιτόταν κάθε φορά που πηγαινοερχόταν από Ελλάδα στα Σκόπια και τούμπαλιν. Εισερχόμενος στη ΠΓΔΜ αντίκριζε την ταμπέλα Μακεδονία και εξερχόμενη από το κρατίδιο προς Ελλάδα, σε Ελληνικό χώρο, πάλι Μακεδονία! Καλά ξεμπερδέματα…
EDEX – 2018
Μεγάλη Έκθεση Εξοπλισμών στο Κάιρο από 3 – 5 Δεκεμβρίου 18. Η ΓΔΑΕΕ και ο ΣΕΚΠΥ καλούν, με ανακοίνωσή τους, ενδιαφερόμενους να προσέλθουν.
Συνεργασία ΑΠΘ – IDE ( Intracom Defense Electronics)
Για την ανάπτυξη συστημάτων μη επανδρωμένων οχημάτων (UAE) υπογράφηκε σχετική σύμβαση. Το ΑΠΘ ανέλαβε την σχεδίαση και μελέτη αεροναυπηγική και μηχανικού σκέλους ενώ η IDE, κύριος φορέας, των ηλεκτρονικών, επικοινωνιών, τηλεμετρίας κ.α.
Συμμετέχουν στην προσπάθεια και άλλες Ελληνικές Εταιρείες.
Αναμένονται δοκιμές περί τα τέλη ’18.
Κοινωνική Προσφορά Στρατού
Κατά τον μήνα Ιανουάριο 18 πραγματοποιήθηκαν 33 αποστολές (νυχθημερόν) μεταφοράς πασχόντων από νησιά στο Κέντρο με ελικόπτερα της 1ης ΤΑΞΑΣ.
Στρατιωτική Διπλωματία
Ο Α/ΓΕΑ Πτέραρχος κ. Χρ. Χριστοδούλου,  βρίσκεται στην Αίγυπτο για συνεργασία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του.
Ο κ. Π. Καμμένος και τα πυρομαχικά της Σ. Αραβίας
 • Ο επιπόλαιος και ασύνετος χειρισμός του θέματος από τον κ. Υπουργό εξέθεσε εαυτόν και τους συνεργάτες τους.
 • Άφησε ένα θέμα που θα μπορούσε να χειρισθεί ευκολότατα να μακροημερεύσει, να διογκωθεί και επέτρεψε σε γνωστό πολιτικά πρόσωπα, με λαδιές στην πλάτη τους, και αυτοί που παρέδωσαν χωρίς τύψεις την εθνική κυριαρχία στους δανειστές, να τον σχολιάζουν και να τον λοιδορούν.
 • Η κίνηση που έκανε να παραιτηθεί από την προστασία του κατάπτυστου άρθρου 86 του Συντάγματος ήταν καθυστερημένη. Τώρα τον περιμένει ταλαιπωρία που μπορούσε να αποφύγει. 
 •  
 • militaire.gr