Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2018

ΠΓΔΜ: Άναψε “πράσινο” για τη λύση στο όνομα από το εθνικιστικό VMRO;«Η χώρα μου έχει ωριμάσει και δεν χρειάζεται πλέον ρίζες 2.000 ετών για να νιώσει αυτοπεποίθηση», ανέφερε στη χθεσινή του δήλωση ο προερχόμενος από το εθνικιστικό VMRO, πολιτικός σύμμαχος του πρώην πρωθυπουργού, Νίκολα Γκρουέφσκι, Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών Νικόλα Ντιμιτρόφ από τη Σόφια. κατά τη διήμερη άτυπη σύνοδο των ΥΠΕΞ των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης («Gymnich») στη Σόφια.

Αυτή του η αναφορά δημιουργεί σε πολλές πλευρές προσδοκίες ότι είναι εφικτή επίλυση της διένεξης με την Ελλάδα για την ονομασία. Υπενθυμίζεται, ότι στο παρασκήνιο το «κόλπο» της διεθνούς κοινότητας για να εξουδετερώσουν το εθνικιστικό σκόπελο του VMRO, ήταν το να υπάρξει υπόσχεση ασυλίας και μη δίωξης του Νίκολα Γκρουέφσκι.
Ο πρώην ηγέτης της ΠΓΔΜ, θεωρητικά είναι εκτεθειμένος ακόμα και με το ενδεχόμενο φυλάκισης, αντιμετωπίζοντας σοβαρές κατηγορίες κατάχρησης της κυβερνητικής εξουσίας που κατείχε, με την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών και εν γένει των παρακολουθήσεων πολιτικών αντιπάλων…
«Είναι καλύτερο να συνεργαζόμαστε και να ανταγωνιζόμαστε για πράγματα που έχουν σημασία σήμερα, από το να ανταγωνιζόμαστε για το ποιος είχε περισσότερες λαμπρές νίκες και ήττες στην πλούσια ιστορία μας», πρόσθεσε ο Ντιμιτρόφ, με ρητορική η οποία πριν από μικρό χρονικό διάστημα θα ήταν απλώς αδιανόητη.
 www.defence-point.gr/