Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2018

Κούρδος διοικητής του YPG: Το Αφρίν θα γίνει το "Βιετνάμ" της Τουρκίας

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον  ERSİN ÇAKSU, ο εκ των διοικητών των Δυνάμεων Προστασίας του Λαού (YPG), Manî Egîd, δήλωσε ότι παρά την υπεροχή του τουρκικού στρατού σε επίπεδο αριθμού δυνάμεων και οπλικών συστημάτων, οι Κούρδοι θα αντισταθούν και στο τέλος θα νικήσουν, μετατρέποντας το Αφρίν σε ένα "Βιετνάμ" για την Τουρκία.Ο Μανί Εγκίντ είπε μεταξύ άλλων ότι οι Δυνάμεις Προστασίας του Λαού (YPG) δεν προετοιμάστηκαν απλώς για μερικές μάχες, αλλά για έναν πολυετή πόλεμο και εκτίμησε ότι αυτό δεν μπορεί να το αντέξει ο τουρκικός στρατός, γι' αυτό και η αναφορά του σε "Βιετνάμ", παραλληλίζοντας την όλη κατάσταση με τα όσα βίωσαν οι ΗΠΑ στους "βάλτους" του Βιετνάμ.
Επίσης αναφέρθηκε στις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων, που έλεγαν ότι "σε τρεις μέρες θα φθάσουμε στην πρωτεύουσα Αφρίν, που βρίσκεται μόλις 28χλμ από τα σύνορα" και υπογράμμισε ότι αυτές τις 23 μέρες οι Τούρκοι προχώρησαν 2-3 χλμ, σε περιοχές από τις οποίες τις περισσότερες φορές αποχώρησαν οι μαχητές του YPG, για λόγους τακτικής.
Ο Manî Egîd δήλωσε επίσης ότι ο τουρκικός στρατός, ενώ είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος στρατός του ΝΑΤΟ, αναγκάστηκε να πληρώσει τεράστια ποσά για να στρατολογήσει μισθοφόρους από την Αλ Κάιντα και το Ι.Κ., για να νικήσει τους Κούρδους στο Αφρίν, γεγονός που δείχνει την αδυναμία του.
Τέλος, ανέφερε ότι μπορεί ο τουρκικός στρατός να διαθέτει υπερσύγχρονα αεροσκάφη, ελικόπτερα, άρματα, πυροβόλα και άλλο τεχνικά ανώτερο οπλισμό, όμως δεν έχει αυτό που είναι βαθιά ριζωμένο στην ψυχή των Κούρδων, τη βούληση να αγωνιστούν για την πατρίδα τους μέχρις εσχάτων.
Είπε συγκεκριμένα: Αυτοί έχουν όπλα, αεροπλάνα πυροβόλα και ελικόπτερα και άρματα κι εμείς έχουμε την ψυχή μας. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να πολεμήσουμε και να νικήσουμε.
Ολόκληρη η συνέντευξη του Manî Egîd ΕΔΩ
 
ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ