Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018

Σκληρές συγκρούσεις με νεκρούς, αναφέρει το YPG: Έφτασαν και άλλοι στρατιώτες του Άσαντ στην ΑφρίνΦωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η οργάνωση YPG. Είναι οι ταυτότητες νεκρών Τούρκων στρατιωτών. Photo via Twiter, @YPG,  
@DefenseUnitsΦωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η οργάνωση YPG. Είναι οι ταυτότητες νεκρών Τούρκων στρατιωτών.ΡΕΠΟΡΤΑΖ: MIGNATIOU.COM
Οι δυνάμεις των Κούρδων της Συρίας (YPG) ενημέρωσαν τους δημοσιογράφους ότι επιτέθηκαν σε σημεία όπου στρατοπεδεύουν Τούρκοι και Σύροι συνεργάτες τους στην περιοχή Billika, όπου διεξήχθηκαν σκληρές μάχες.

Οι Κούρδοι ισχυρίζονται ότι σκότωσαν αριθμό Τούρκων στρατιωτών και Σύρων αντικαθεστωτικών, και κατέστρεψαν σημαντικά αποθέματα τουρκικού οπλισμού.
Την ίδια στιγμή έγινε γνωστό ότι έφτασε στην Αφρίν και τρίτο κύμα στρατιωτών και ανταρτών που ελέγχονται από το καθεστώς του προέδρου Άσαντ. Σύμφωνα με τη “Φωνή της Αμερικής”, οι στρατιώτες και οι αντάρτες συνεχίζουν να φτάνουν στην Αφρίν παρά τους βομβαρδισμούς των Τούρκων.
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ REUTERS ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ:
Η πολιτοφυλακή YPG των Κούρδων της Συρίας ανακοίνωσε σήμερα ότι μαχητές που υποστηρίζουν τη συριακή κυβέρνηση αναπτύσσονται στην πρώτη γραμμή για να βοηθήσουν να αποκρουστεί μια τουρκική επίθεση, πρόσθεσε όμως ότι θα χρειαστεί βοήθεια και από τον ίδιο τον συριακό στρατό.

«Ομάδες συμμαχικές του συριακού στρατού ήρθαν στο Αφρίν, όμως όχι στην ποσότητα ή με τις δυνατότητες που χρειάζονται για να σταματήσουν την τουρκική κατοχή», δήλωσε στο Ρόιτερ ο εκπρόσωπος της YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού) Νούρι Μαχμούντ. «Ο συριακός στρατός πρέπει να εκπληρώσει το καθήκον του … να προστατεύσει τα συνορα της Συρίας».

Η YPG έχει καλέσει την κυβέρνηση του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ να στείλει στρατεύματα στην περιοχή του Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, και πολιτοφυλακές που υποστηρίζουν τη Δαμασκό έφθασαν εκεί αργά το βράδυ της Τρίτης.
Εκατοντάδες από τους μαχητές αυτούς έχουν αναπτυχθεί στα μέτωπα του Αφρίν για να πολεμήσουν τις τουρκικές δυνάμεις, δήλωσε ο Μαχμούντ.
Όμως ο Άσαντ δεν έστειλε τον ίδιο τον στρατό, μια ανάπτυξη που θα μπορούσε να προκαλέσει μια ευρύτερη απ’ ευθείας σύγκρουση με τη συριακή κυβέρνηση, εφόσον η Τουρκία δεν υποχωρήσει.
Η Άγκυρα, ένας διοικητής των δυνάμεων του Άσαντ και κούρδοι αξιωματούχοι είχαν δηλώσει πρόσφατα πως η Ρωσία επενέβη για να μην στείλει η Δαμασκός στρατό για να υπερασπιστεί το Αφρίν, έπειτα από πληροφορίες για συμφωνία με τις δυνάμεις των Κούρδων της Συρίας.

Ενώ η Ρωσία είναι ο ισχυρότερος σύμμαχος του Άσαντ στον πόλεμο, εργάζεται επίσης με την Τουρκία, η οποία υποστηρίζει ανταρτικές παρατάξεις, για να διαπραγματευθεί μια ευρύτερη διευθέτηση της σύγκρουσης.
Σήμερα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ δήλωσε πως πιστεύει ότι δεν υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στη συριακή κυβέρνηση και τη YPG.
«Έχουμε την πληροφορία ότι δεν κατέληξαν σε συμφωνία», δήλωσε ο Μποζντάγ σε τηλεοπτική συνέντευξη.

Πηγή:mignatiou.com