Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018

Η περίεργη κινητικότητα στον Έβρο 3 μήνες πριν τη σύλληψη και οι “κομισάριοι” του Ερντογάν

Όσο οι ημέρες περνούν, τα ερωτήματα για τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τους Τούρκους, πληθαίνουν. Ο εκνευρισμός πάντα “ανοίγει στόματα” και επειδή η αναμονή για την απελευθέρωσή τους πιθανόν να ‘τραβήξει” πολύ σε χρόνο είναι σίγουρο ότι πολλά ακόμη θα διαρρεύσουν. Πολλοί είναι οι αγανακτισμένοι απ΄ όσα προηγήθηκαν της σύλληψης και στα οποία όπως φαίνεται δεν είχε δοθεί η απαραίτητη σημασία…

Δεν ήταν η μόνο η στρατιωτική άσκηση που είχε γίνει τρεις ημέρες πριν από τη σύλληψη των στρατιωτικών μας, στο Κάραγατς. Η άσκηση ήταν η τελευταία από τις πληροφορίες που οι τοπικές στρατιωτικές μονάδες είχαν προωθήσει στο ΓΕΣ.
Είχε προηγηθεί ενημέρωση που έλεγε πως εδώ και τρεις μήνες -τουλάχιστον- είχε παρατηρηθεί πως “απέναντι” υπήρχε παρουσία “προσωπικού που δεν είχε σχέση με τις μονάδες που βρίσκονται στη περιοχή”. Μεταξύ αυτών υποθέτουν κάποιοι ήταν και οι “κομισάριοι” του καθεστώτος Ερντογάν, που μετά την απόπειρα του πραξικοπήματος τοποθετήθηκαν και στην τελευταία μονάδα του τουρκικού στρατού. Είναι αυτοί που επιτηρούν και επί της ουσίας διοικούν, λένε οι πληροφορίες. Αυτοί οι “κομισάριοι” έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην σύλληψη των δύο στρατιωτικών μας.
Το ερώτημα που προκύπτει -υπάρχουν και πολλά άλλα- είναι αν αυτές οι πληροφορίες είχαν εκτιμηθεί όπως έπρεπε από το ΓΕΣ. Το αποτέλεσμα δείχνει πως όχι. Το γιατί βρέθηκαν δύο στρατιωτικοί μ΄ ένα όπλο -όπως λένε οι Τούρκοι τουλάχιστον χωρίς να διαψεύδονται- σ΄ ένα τόσο ευαίσθητο σημείο του Έβρου , είναι ένα ερώτημα που θα απαντηθεί. Πριν ή μετά από την επιστροφή των στρατιωτικών μας.
militaire.gr