Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018

Συρία: Πάνω από 30.000 άμαχοι εγκατέλειψαν σήμερα την ανατολική Γούτα

Μέσω του σημείου ελέγχου της Χαμουρίγια
Συρία: Πάνω από 30.000 άμαχοι εγκατέλειψαν σήμερα την ανατολική Γούτα

Μετά από ημέρες βομβαρδισμών από το συριακό καθεστώς, ο κόσμος συνεχίζει να εγκαταλείπει την περιοχή – Μόνο το πρωί έφυγαν πάνω από 7.000 άμαχοι

Πάνω από 30.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει από το πρωί την ανατολική Γούτα. Η διέλευσή τους γίνεται μέσα από το σημείο ελέγχου της Χαμουρίγια, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κέντρου για τη Συμφιλίωση στη Συρία που ανήκει στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας ταγματάρχης Βλαντίμιρ Ζολοτούκιν.

«Προς το παρόν περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι έχουν φύγει από την ανατολική Γούτα, ο κόσμος εξακολουθεί να εγκαταλείπει τον θύλακα», είπε ο ίδιος.

 Μόνο το πρωί, πάνω από 7.000 άμαχοι είχαν εγκαταλείψει την περιοχή, σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου για τη Συμφιλίωση στη Συρία, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS. 

Ταυτόχρονα, πάνω από 150.000 άμαχοι έχουν εγκαταλείψει το Αφρίν από την Τετάρτη. Κατά χιλιάδες εγκαταλείπουν οι άμαχοι το Αφρίν και την ανατολική Γούτα προσπαθώντας να γλιτώσουν οι μεν από την επιχείρηση του τουρκικού στρατού και οι δε από την επίθεση του συριακού καθεστώτος.
 
protothema.gr