Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018

Τα τουρκικά όνειρα για τον “πανισλαμικό στρατό των 5 εκατομμυρίων”!

Ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης στη συνέντευξη που είχε δώσει στο Militaire.gr είχε εκφράσει την άποψη πως ο Ερντογάν έχει επιλέξει να μετατρέψει την Τουρκία σε ηγέτιδα χώρα του ισλαμικού κόσμου, εγκαταλείποντας οριστικά τα σχέδια για οποιασδήποτε μορφής ένταξη στη Δύση και την ΕΕ. Μια ανάλυση του Ινστιτούτου Ερευνών Μέσης Ανατολής ενισχύει αυτή την άποψη.
Η ανάλυση που στηρίζεται σε δημοσιεύματα του φιλικού στον Ερντογάν Τύπου -αν και δεν υπάρχει πια αντιπολιτευόμενος- αναφέρει πως στην Τουρκία υπάρχει πλέον η άποψη για την δημιουργία ενός ισλαμικού στρατού που θα έχει στόχο να εξαφανίσει το Ισραήλ.
Το επίμαχο άρθρο δημοσιεύθηκε πριν από τη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, στην οποία συμμετέχουν 57 χώρες.
Αυτό σημαίνει ότι “ένας τέτοιος στρατός θα υπερβεί σε μεγάλο βαθμό τον ισραηλινό στρατό τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και στον εξοπλισμό.”
Η ιδέα και οι πληροφορίες για την σύνταξη αυτών των άρθρων αντλούνται από την ιστοσελίδα της τουρκικής SADAT (International Defense and Consulting Company), η οποία παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες για την άμυνα , τη στρατιωτική οργάνωση και εκπαίδευση στο καθεστώς Ερντογάν. ”Η εταιρεία έχει μια ατζέντα για την προώθηση της παν-ισλαμικής στρατιωτικής συνεργασίας. Σύμφωνα με δήλωσή της, επιδιώκει να «καθιερώσει συνεργασία στον τομέα της άμυνας και της αμυντικής βιομηχανίας μεταξύ των ισλαμικών χωρών για να βοηθήσει τον ισλαμικό κόσμο να κατακτήσει τη θέση του ανάμεσα στις υπερδυνάμεις .”
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δημοσιευθεί “οι κοινές στρατιωτικές δυνάμεις των κρατών μελών του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας μπορούν να υπερβούν σε μεγάλο βαθμό αυτές του Ισραήλ…Αν οι χώρες αυτές ενώσουν και συγκροτήσουν κοινή στρατιωτική δύναμη,αυτή θα είναι ο μεγαλύτερος στρατός στον κόσμο». “Ο συνολικός πληθυσμός των χωρών αυτών ανέρχεται σε 1.674.526.931. Ο αριθμός των στρατιωτών που υπηρετούν ενεργά στις χώρες αυτές είναι τουλάχιστον 5.206.100. “
Μάλλον εφιαλτικό το σενάριο…


militaire.gr