Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018

Τράμπ προς Σαλμάν: Σας δίνουμε τα καλύτερα όπλα, μας δίνετε συμβόλαια και δουλειές…

US President Donald Trump holds up a chart of military hardware sales as he meets with Crown Prince Mohammed bin Salman of the Kingdom of Saudi Arabia in the Oval Office at the White House in Washington, DC, USA, 20 March 2018. EPA, KEVIN DIETSCH


Πολυήμερη επίσκεψη στις ΗΠΑ πραγματοποιεί ο διάδοχος του Σαουδαραβικού θρόνου και υπουργός άμυνας Πρίγκιπας Mohammed bin Salman.

Σε επίσημη συνάντηση που είχε ο Σαουδάραβας διάδοχος με τον πρόεδρο Donald Trump, ο αντισυμβατικός Αμερικανός πρόεδρος εξέπληξε τον Σαουδάραβα διάδοχο και τους παριστάμενους δείχνοντας πινακίδες με τα εξοπλιστικά συμβόλαια που έχει υπογράψει η κυβέρνησή του με την Σαουδική Αραβία, μέσα στον ένα χρόνο που βρίσκεται στη διακυβέρνηση των ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στη συμφωνία που έκλεισε με τους Σαουδάραβες πέρσι τον Μάιο κατά την επίσκεψή του στη χώρα, αξίας άνω των 200 δις δολαρίων που αφορά Σαουδαραβικές επενδύσεις στις ΗΠΑ, αγορά Αμερικανικών οπλικών συστημάτων και άλλα έργα.
Ο Λευκός Οίκος εκτιμά πως το πακέτο των Σαουδαραβικών επενδύσεων στις ΗΠΑ δημιούργησε 40.000 νέες θέσεις εργασίας.
Ο Αμερικανός πρόεδρος μαζί με τον Σαουδάραβα διάδοχο συζήτησαν για τον κοινό τους «εχθρό», το Ιράν. Και οι δύο έχουν σκληρή στάση απέναντι στο Ιράν, ενώ ο Σαουδάραβας διάδοχος έχει χαρακτηρίσει τον ανώτατο ηγέτη της Περσίας ως Αδόλφο Χίτλερ.
Reuters, Hellasjournal.com by Mignatiou.com