Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2018

Επίθεση των Τούρκων στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας! Κοίτα ποιοι μιλάνε

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, με προκλητική δήλωση κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, “να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τα σύνορά μας και να αποφεύγει τη ρητορική, η οποία δεν ταιριάζει στο αξίωμά του και η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει άσκοπη ένταση”.
Τι ενόχλησε το ολοκληρωτικό καθεστώς Ερντογάν; Τα αυτονόητα που είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά την ανακηρυξη του σε επίτιμο δημότη του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού.
Ο. κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι «επιδιώκουμε σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας. Όμως, οι σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας με την Τουρκία, όπως επίσης και η ευρωπαϊκή της προοπτική -την οποία εμείς, οι Έλληνες, στηρίζουμε- εξαρτάται από τον πλήρη σεβασμό του συνόλου του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου», προσθέτοντας πως ο πλήρης σεβασμός της Συνθήκης της Λωζάνης η οποία κατοχυρώνει τα σύνορα, το έδαφος και την κυριαρχία τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν αναθεωρείται ούτε επικαιροποιείται και είναι απολύτως σαφής, δίχως να αφήνει ίχνος «γκρίζων ζωνών».
 militaire.gr