Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018

ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΑ

 
 
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

 
1)ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΕΞ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΟΤΙ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΘΑ ΜΕΤΑΒΕΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΓΙΑ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΡΙΑ.ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΤΙΣ 4 ΚΑΙ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ.Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΕΞ ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΟΤΙ Η ΑΓΚΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ
.
2)ΠΑΝΤΩΣ Ο ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΑΝΕΦΕΡΕ ΟΤΙ "ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΝΜΠΙΤΖ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΥΡΔΙΚΗ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ, ΕΧΕΙ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΜΕΡΚΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΩΝ ...".ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΕΛΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ.
 
3)ΣΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΔΡΕΥΟΥΝ ΣΤΙΣ 20 ΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΡΙΑ. Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΘΕΤΙΚΗ ΣΤΟ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Η ΚΟΥΡΔΙΚΗ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΗ, ΕΝΩ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ -ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ-ΕΧΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ.
 
4)ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 2100 ΑΝΔΡΕΣ , ΚΑΤΑΝΕΜΗΜΕΝΟΙ ΣΕ 20 ΒΑΣΕΙΣ. ΟΙ ΔΥΟ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ, ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΣ ΤΩΝ ΙΡΑΝΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ.