Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018

Δεν “ίδρωσε το αυτί”του Ερντογάν: Παράταση προφυλάκισης για τους δύο Έλληνες

File Photo: A special forces soldier monitors the area in front of the Silivri Prison during a trial EPA, ERDEM SAHIN


Διαψεύστηκαν οι όποιες ελπίδες για μια γρήγορη εξέλιξη στο θέμα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών καθώς οι δικηγόροι τους κλήθηκαν εσπευσμένα από τον εισαγγελέα.
Ωστόσο ο Τούρκος δικαστικός τους ανακοίνωσε ότι με απόφασή του απορρίπτεται το αίτημα αποφυλάκισης, ενώ απέφυγε να δώσει όρια για τη διάρκεια της προφυλάκισης. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ ο εισαγγελέας επανέλαβε πως πρέπει να εξεταστούν όλα τα στοιχεία παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει 28 ημέρες από τη σύλληψή τους.

Ελπίδες για θετική εξέλιξη είχαν δημιουργηθεί νωρίτερα στον απόηχο της ευρωτουρκικής Συνόδου της Βάρνας, όπου οι Ευρωπαίοι, με προεξάρχοντα τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ζήτησαν από τον Ταγίπ Ερντογάν την απελευθέρωσή τους πριν από το Πάσχα.
Ωστόσο ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος στις δηλώσεις του περί ομηρίας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών,  είχε εκφράσει αμφιβολίες κατά πόσο είναι δυνατόν να απελευθερωθούν πριν  από  το   Πάσχα. παράλληλα ανέφερε ότι  «δυστυχώς δικαιώθηκα, όπως φάνηκε και στη Σύνοδο της Βάρνας». «Είναι 26 μέρες στη φυλακή υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης χωρίς κατηγορητήριο» είπε.

Πηγη: ΣΚΑΙ