Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018

Η Βηρυτός στέλνει στρατό στα σύνορα με το Ισραήλ: Πως θα αντιδράσει η Χέζμπολάχ…

Italian Foreign Minister Angelino Alfano and Lebanese Prime Minister Saad Hariri during the final press conference of a ministerial meeting entitled 'Lebanon, building trust: a viable security for the country and the region' at Farnesina, Rome, Italy, 15 March 2018. EPA, FABIO FRUSTACIItalian Foreign Minister Angelino Alfano and Lebanese Prime Minister Saad Hariri


Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, Saad Hariri, ανακοίνωσε ότι θα ενισχυθούν οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας στα σύνορα με το Ισραήλ, προκειμένου να δημιουργήσουν μία ζώνη ασφάλειας ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Σιιτική παραστρατιωτική οργάνωση Χέζμπολάχ.


Ο Hariri προέβη σε αυτή τη δήλωση προκειμένου να καμφθούν οι ανησυχίες της διεθνούς κοινότητας για την εκρηκτική κατάσταση μεταξύ του Ισραήλ και της ανεξέλεγκτης δράσης της Χέζμπολάχ από το έδαφος του Λιβάνου.
Η διεθνής κοινότητα εκτιμά πως η ενισχυμένη παρουσία των δυνάμεων ασφαλείας του Λιβάνου στο νότο και στα σύνορα με το Ισραήλ θα λειτουργήσει ως δικλείδα ασφαλείας και σταθερότητας σε ολόκληρη την περιοχή.
Τις ανακοινώσεις αυτές έκανε ο πρωθυπουργός του Λιβάνου από τη Ρώμη, όπου έλαβε χώρα ένα σημαντικό συνέδριο δωρητών για τις ανάγκες του Λιβάνου.
Η Γαλλία ανακοίνωσε ότι θα χορηγήσει πιστώσεις αξίας $493 εκατ. για την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων του Λιβάνου.
Σε δηλώσεις του στο Reuters ο υπαρχηγός της Χέζμπολάχ είπε ότι η οργάνωση δεν περιμένει κάποια επίθεση του Ισραήλ στο Λίβανο, αλλά ότι οι ίδιοι είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
The Daily Star, Reuters

Beirut, Lebanon


 http://hellasjournal.com