Ψυχολογικό πόλεμο ασκεί ο Ρώσος πρόεδρος στην δύση και ειδικά στις ΗΠΑ με την ομολογία του για νέα ισχυρότατα πυρηνικά όπλα , τα οποία προορίζει για την δύση , υπενθυμίζοντας ότι το ρωσικό οπλοστάσιο έχει από «όλα τα καλά».
«Η Ρωσία έχει δοκιμάσει μια σειρά από νέα πυρηνικά όπλα συμπεριλαμβανομένου ενός υπερηχητικού πυραύλου που δεν μπορεί να εντοπιστεί από αμυντικά συστήματα του εχθρού», ανακοίνωσε ο Βλάντιμιρ Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις δοκιμάζουν επίσης  νέα υποβρύχια τορπίλη STATUS-6, υπερσύγχρονα  μαχητικά  αεροσκάφη  που μπορούν να μεταφέρουν πυρηνικές βόμβες, ενώ υλοποιείται  και η ανάπτυξη ατομικών κεφαλών που θα είναι αρκετά μικρές για να «τοποθετούνται»  σε πυραύλους τύπου Κρουζ.
Πρόσθεσε κατά τη διάρκεια της  ομιλίας του  ότι ο εν λόγω υπερηχητικός πύραυλος, έχει περάσει τα απαραίτητα τεστ από τον περασμένο φθινόπωρο, έχει απεριόριστο εύρος και είναι ικανός να διεισδύσει σε οποιαδήποτε πυραυλική άμυνα.
Περιέγραψε την υποβρύχια τορπίλη μεγάλης ταχύτητας ως ικανή να μεταφέρει μια πυρηνική κεφαλή ικανή να εξουδετερώνει αεροπλανοφόρα ( αμερικανικά κατά προτίμηση)  όσο και τις παράκτιες εγκαταστάσεις.
Ο κ. Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία έχει δοκιμάσει επίσης ένα νέο βαρύ διηπειρωτικό βαλλιστικό βλήμα (ICBM), που ονομάζεται Sarmat, το οποίο περιλαμβάνει μια σειρά από  κεφαλές που υπερβαίνουν τις δυνατότητες του προκατόχου του.
Πρόκειται για την ολοκλήρωση των δοκιμών του υπερηχητικού  πυραύλου  cruise «Zircon»  στην θάλασσα. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων  RIA Novosti, την επιβεβαίωση αυτής της είδησης έκανε και ο εκπρόσωπος της  αμυντικής βιομηχανίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Τα «Hypersonic βλήματα «Zircon» ξεκίνησαν επίσημα τις δοκιμές τους»,   αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων σύμφωνα με  Ρώσο αξιωματούχο.
Η ταχύτητα πυραύλου αυτού του πυραύλου αγγίζει και τα 6 max , κάτι που σημαίνει ότι διαθέτει ταχύτητα  μεγαλύτερη από την ταχύτητα του ήχου κατά  έξι φορές.
Υπενθυμίζουμε ότι  το σχέδιο κατασκευής του υπερηχητικού  πυραύλου «Zircon»  είναι ένα από τα πιο καλά φυλαγμένα  μυστικά της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας.
Τα  χαρακτηριστικά του υπερηχητικού  πυραύλου «Zircon»  είναι άκρως απόρρητα.  Πληροφορίες  αναφέρουν ότι το εύρος του νέου πυραύλου μπορεί να φτάσει έως 400 χιλιόμετρα, και η ταχύτητα πτήσης του είναι περίπου πέντε φορές την ταχύτητα του ήχου.
Ο  υπερηχητικός βαλλιστικός  πύραυλος αυτού του τύπου είναι  ικανός να χτυπήσει οποιονδήποτε στόχο στον κόσμο μέσα σε  μια ώρα, και να διαλύσει οποιοδήποτε  σύγχρονο σύστημα αεράμυνας λόγω της υψηλής ταχύτητας του.
Επιπλέον, προβλέπεται ότι η ναυαρχίδα του Βόρειου Στόλου, και το «αδελφό»  καταδρομικό πλοίο «Ναύαρχος Ναχίμοφ», θα είναι εξοπλισμένα με δέκα  πυραυλικά συστήματα  3C-14, από τα οποία  θα είναι σε θέση να εκτοξευθούν πύραυλοι  «Onyx», «Caliber» και «Zirkon «.
Παρόμοια συστήματα αναπτύσσουν εδώ και καιρό τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Κίνα σε ένα ιδιότυπο πόλεμο τεχνολογίας.
Σαφώς όμως και πρόκειται για επίδειξη δύναμης από ,πλευράς της Ρωσίας προς την δύση , διότι το τελευταίο διάστημα  υπάρχει μεγάλη «κόντρα» στην Συρία στην οποία μετά από βομβαρδισμό της αμερικανικής αεροπορίας φέρονται να σκοτώθηκαν 200 Ρώσοι μισθοφόροι.
Το γεγονός αυτό και οι γενικότερες γεωπολιτικές εξελίξεις έχουν φέρει στην επιφάνεια μια κατάσταση ..»μη συνεννόησης», μετά και την ρωσική ομολογία περί μη «επικοινωνίας» με το ΝΑΤΟ,  των αποκαλούμενων μεγάλων δυνάμεων (Ρωσία-ΗΠΑ).

pentapostagma.gr