Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018

Η στρατιωτική θητεία εδώ κι αλλού!Γράφει ο Κων. Φράγκος,

Διαξιφισμοί                                                   


 
Η στρατιωτική θητεία αλλού.

• Η Σουηδία επανέφερε τη στρατιωτική θητεία (9 έως 12 μήνες) τις αρχές του έτους ως απάντηση στην ένταση που προκαλείται (από τη Ρωσία) στη Βαλτική. Οι όλβιοι Σουηδοί με το μικρότερο δείκτη διαφθοράς διεθνώς και το υψηλό βιοτικό επίπεδο και τη μηδενική, σχεδόν, ανεργία θέλουν να προστατεύσουν τον εθνικό τους χώρο. Στέλνουν μηνύματα…


• Η Γαλλία του νεαρού Προέδρου κ. Emmanuel Macron επανασυζητά την επαναφορά της στρατιωτικής θητείας. Στο Γαλλικό Λαό κυριαρχεί το σύνθημα «Aux armes, citoyens!» (Στ’ άρματα πολίτες) της Γαλλικής Επανάστασης.

• Εδώ και ενταύθα δεν φθάνει που η θητεία είναι κουτσουρεμένη από πατριώτες πολιτικούς είναι και «νοθευμένη». Ποιο είναι το ποσοστό πληρότητας των Μονάδων των πρόσω; Πόσοι «προνομιούχοι» προστατευόμενοι από την πολιτική νομενκλατούρα ενώ δεν έμαθαν να πιάνουν όπλο στα χέρια τους υπηρετούν «θητεία χαρισάμενη» στην Αττική, Πελοπόννησο, Κρήτη, χρειάζεται λίγη αιδώς και τσίπα και ελάχιστος πατριωτισμός. 


Τα χαμπέρια από απέναντι.

Παραθέτω, άνευ σχολίων, αυτούσιο ρεπορτάζ από την Άγκυρα του έγκυρου περιοδικού Defense News.05-02-2018.

  • To τουρκικό φιλόδοξο πρόγραμμα ανάπτυξης από τη χώρα του πρώτου μαχητικού αεροσκάφους αναμένει την τελική έγκριση του Προέδρου Recep Tayyip Εrntogan εντός των προσεχών εβδομάδων. Το τουρκικό μαχητικό  TF-X θα είναι το πρώτο, μεγάλο πρόγραμμα αυτού του έτους με συνεργασία με την βρετανική ROLLS-ROYSE για τους κινητήρες. Ο κ. Πρόεδρος είναι σοβαρά αποφασισμένος να στηρίξει «Τα οπλικά συστήματα της εγχώριας βιομηχανίας…» δηλώνεται από  Τούρκους επίσημους του χώρου.   

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, επίσης την κατασκευή drones, οπλισμένων ή μη, κατευθυνόμενων βλημάτων και επιθετικών ελικοπτέρων Τ129ΑΤΑΚ, 100% κατασκευασμένων από συνεργασία τουρκικών εταιρειών. Η χώρα θα καταβάλλει στη Ρωσία παραπάνω από 2 δις $ για την απόκτηση των S400 κ.λπ., κλπ. Η ΤΑΙ (Turkish Acrospace Industry) δοκίμασε επιτυχώς το 100% Τουρκικής κατασκευής εκπαιδευτικού αεροσκάφος (με κινητήρα turboprop) mv 29 Ιαν. 2018 στο αεροδρόμιο του Ικονίου. Τον Ιουνιο θα αρχίσει η παράδοσή του στην Π.Α.

• Απλά, συμπληρώνω, ότι εμείς σκεφτόμαστε, με ατέλειωτες συζητήσεις, την ενίσχυση της Άμυνας με φρεγάτες και εκσυγχρονισμό των F-16 προσβλέποντες προς μια… μετερντογανική εποχή. Τώρα τι κάνουμε; Επιβάλλεται η λήψη άμεσων μέτρων για τη διαθεσιμότητα ΟΛΩΝ των οπλικών συστημάτων, όπως πρωτίστως αύξηση της θητείας την οποία εμείωσαν, αφρόνως, για αλίευση ψηφαλακίων, οι κύριοι Καραμανλής – Μεϊμαράκης (2009).

Λεφτά υπάρχουν για την Άμυνα;

• Όχι, δεν υπάρχουν.

• Για πού υπάρχουν; Μα για τους διορισμούς μεγαλονομενκλατουρίων του κόμματος!

Οι Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς (ΣΣ θέσεις εντελώς μη χρήσιμες, το έχω αναλύσει πολλάκις) το 2014 ήσαν 51. Σήμερα, αφού προστέθηκαν, Αναπληρωτές, Διοικητικοί και Γραμματείς (πρέπει να βολευτούν όλοι) έχουν ξεπεράσει τους 152. Πάσα διάψευση δεκτή.

Ο ΥΕΘΑ κ. Π. Καμμένος.

• Επισκέφθηκε την Έκθεση Πολεμικού Υλικού DIMDEX στο Κατάρ, ένθα ουδεμία ελληνική συμμετοχή εντοπίσθηκε. Εκεί συνάντησε εμίρηδες, σεΐχηδες και πολλούς κελεμπιοφόρους επισήμους.

• Έχω μια απορία. Παρακολουθώ με εξαιρετική ικανοποίηση τις επισκέψεις του κ. Υπουργού σε τέτοιες εκθέσεις. Αμέτρητες. Το GULFSTREAM έχει … ιδρώσει. Ερωτώ, ταπεινά και με πλήρη σεβασμό στο θώκο: Έχει επιτευχθεί μια, έστω μια, συνεργασία παραγωγής πολεμικού υλικού με ελληνική εταιρεία; Με το να πασχίζει ο Γεν. Διευθυντής της ΓΔΑΕΕ Ναύαρχος κ.Κυριάκος Κυριακίδης, με τους άξιους συνεργάτες του, δεν μπορεί να τα προλάβει όλα.


Δεν τα έδωσε αλλά αυτός τα πήρε!

• Αύριο Τρίτη αρχίζει στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων (Βούλευμα 338/2018 Συμβουλίου Εφετών) η δίκη του κ. Κων. Δαφέρμου και DR Aντ. Κάντα.

• Ο πρώτος κατηγορείται ότι «λάδωσε» τον δεύτερο με 3 εκ. $ για την προμήθεια των ρωσικών A/T CORNET (κόστος 100 εκ. $) επί Ακοσμπώκων. Κατηγορείται μεν, ο κ. Κ.Δ., αλλά ο ίδιος δεν παραδέχεται ότι του τα έδωσε. Ο  Κάντας λέει ότι τα ζήτησε και τα πήρε! Κουλουβάχατα.

• Το παράδοξο είναι ότι όλα τα «λαδώματα» σταματούν στο δύστυχο κ. Κάντα. Λες και ο Dr Κάντας, το πέμπτο κουμπί στο γιλέκο, ήταν ο κορυφαίος Νονός. Για τα CORNET, λέγεται, ότι δόθηκαν μίζες 12-15 εκ. $. Πού πήγαν τα άλλα; Στα «επάνω πατώματα», φυσικά… Πλήρης ομερτά, βουλωμένα στόματα…

• Και ενώ η δίκη αυτή προχωρεί, γρήγορα-γρήγορα ένα βούλευμα παραπομπής ενόχων του 2012 (!!) για τη ληστεία 25 εκ. $ από τα ΑΩ των ΤΟR-Μ1 κάπου έχει ξεχασθεί. Έξι χρόνια!

Ποιος το έχει θάψει; Εσείς Αναπληρωτή Υπουργέ Δικαιοσύνης κ. Μίμη Παπαγγελόπουλε τι λέτε;

Υψηλά πολιτικά αναστήματα.

• Για την εισβολή στο γήπεδο του κουμπουροφόρου κ. Ιβάν Σαββίδη τα ξέρετε. Έγινε χαμός και διεθνώς.

• Η περιοχή Θεσσαλονίκης παράγει πολιτικούς υψηλής στάθμης. Ακούσατε ένα, έστω ένα, να σχολιάζει τη συμπεριφορά Σαββίδη; Τους αναφέρω: Εύα Καϊλή (ευρισκόμενη εις Βρυξέλλας φαίνεται δεν πήρε χαμπάρι), Δ. Μάρδας, Τριανταφυλλίδης, Κουράκης, Ν. Παρασκευόπουλος (των υψηλών αντιλήψεων περί Δικαιοσύνης), Γκιουλέκας, Καράογλου, Καλαφάτης κλπ, κλπ.  Όλοι στη μούγκα. Τι φοβούνται αυτοί οι αστέρες;

• Ορθώς υποστηρίζεται ότι η ποιότητα των βουλευτών της τελευταίας εσοδείας είναι για κλάματα. 

Πολύ σωστή πρόταση.

• Του Προέδρου κ. Ευάγγελου Βενιζέλου στην Προανακριτική Επιτροπή της NOVARTIS «Ζητώ επιτακτικά να μην επιστραφεί επουδενί η δικογραφία για τα πολιτικά πρόσωπα στην Τακτική Δικαιοσύνη. Πρέπει να γίνει έρευνα σε βάθος και πρέπει και πρέπει να γίνει εδώ για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας» (ΝΕΑ 14 Μαρ. 2018).

• Έχει δίκιο ο κ. Ε.Β. Στην Επιτροπή η έρευνα γίνεται «μεταξύ μας» δηλαδή των πολιτικών, κάτω από τη διατυπωθείσα υπό τον κ. Θ. Πάγκαλο αρχή της OMERTA, δηλαδή εμείς οι πολιτικοί έχουμε μια ιερή συμφωνία να μην εκθέτουμε ο ένας τον άλλον. Τη θυμόσαστε. Την είχα δημοσιεύσει ολόκληρη.

• Εδώ σκέφτεται ο κ. Ε.Β. μπορούμε να λέμε ότι θέλουμε και να επιμένουμε ότι οι τραπεζιτικοί λογαριασμοί είναι νούμερα κινητών τηλεφώνων (ΣΣ θυμόσαστε το τι γινόταν στην Εξεταστική Επιτροπή για τον Άκη και ποιος επέμενε για τα κινητά).

• Αν πέσει ο φάκελος στα χέρια κάποιου ζόρικου ανακριτού που δεν υπακούει ούτε σε Μένιους, ούτε σε Μίμηδες τι γίνεται; Όχι, όχι να μείνει εδώ για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας όπως υποστηρίζει ο      κ. Ε.Β. … Συμφωνώ …

• Το να ζητείται, βέβαια, η κατάθεση των τριών κουκουλοφόρων μαρτύρων είναι απόλυτα σωστό.

Αλλαγές στο Γραφείο Τύπου ΓΕΣ.

• Ο Σχης (Δ.Β.) κ. Νίκος Φανιός, Δ/ντής Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων ΓΕΣ προήχθη σε Ταξίαρχο και ανέλαβε Διοίκηση Ταξιαρχίας στο Γ’ΣΣ. Διέγραψε μια εξαίρετη, παραγωγική πορεία και συνεργάσθηκε επιτυχώς με τον Τύπο. Καλή, περαιτέρω, τύχη αγαπητέ Νίκο.

• Αντικαταστάτης ο Σχης (Τ.Θ.) κ. Μιχάλης Ψαρομιχελάκης. Καλή τύχη και σε σας και προσοχή στα δημοσιογραφικά ναρκοπέδια.

ΝΕΟ Δ.Σ. στην ΣΕΚΠΥ (100 επιχειρήσεις στον Αμυντικό χώρο).

Πρόεδρος: Ανασ. Ροζολής, Αντιπ.: Αναστ. Χατζησταματίου, Γεν. Γραμ.: Ευαγγ. Αττάρτ, Ταμίας: Αθηνά Καλαφάτη, Μέλη Δ.Σ.: Δ. Καρατζάβελος, Ν. Κοντογιάννης, Α. Μπότσης, Ζ. Ακρίβος, Νικ. Σφυρής.

Καλή επιτυχία και καλή Ανάσταση με τους Αναστάσηδες στην κορυφή.

Σοβαρές δηλώσεις.

• Οι Συριζαίοι έχουν ένα «καλό». Ο καθένας θεωρεί δικαίωμά του να ομιλεί για οτιδήποτε. Όποτε του έλθει κατακέφαλα.

• Ο γνωστός κύριος Ν. Φίλης δηλώνει ότι το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ομήρων δεν είναι μείζον. Εκείνο που μας ενδιαφέρει περισσότερο, προσθέτει, είναι η ηρεμία, η ειρήνη και η οικονομία.

• Μα πρέπει κάποιος να του πει:

  • Πρώτον, να μην φυτρώνει εκεί που δεν τον σπέρνουν.

– Δεύτερον, ότι ούτε η ειρήνη, ούτε η οικονομία εξασφαλίζονται χωρίς την εθνική ασφάλεια και την αξιοπρέπεια.

Πλήρης κατάρρευση.

• Σε εκπλειστηριασμό οδεύουν τα περιουσιακά στοιχεία της ΕΝΑΕ (Ναυπηγεία Σκαραμαγκά) μας πληροφορεί, με εκτεταμένο ρεπορτάζ, η Καθημερινή (09-03-18). Τα άλλοτε ένδοξα Ναυπηγεία, το καμάρι της Ελλάδας. Τα εξόντωσαν οι αρπαχτές και ο συνδικαλισμός. ΟΥΔΕΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ!

• Το σπουδαίο εργοστάσιο της ΕΛΒΟ, της Θεσσαλονίκης, εκποιείται αλλά κανείς δεν προθυμοποιείται να το αγοράσει. Σε λίγο θα προμηθευόμαστε οχήματα για τις Ε. Δυνάμεις από την Τουρκία. Κι εδώ ΟΥΔΕΙΣ υπεύθυνος για την καταστροφή. 

• Λυπάμαι σφοδρά αλλά θα καταφύγουν στην ακραία ρήση Ράμφου «Το μεγαλύτερο κακό που έκανε η Χούντα είναι η μεταπολίτευση…».

Έλεος, πήξαμε…

• Από βαρύγδουπες ανακοινώσεις πάσης φύσεως καθηγητών στην τηλεόραση και τα ραδιόφωνα για την υπόθεση Έβρου (Τρεις καθηγητές και η Χώρα εχάθη, αποφαίνεται ο σοφός και σπουδαίος BISMARK).

• Από όψιμες εκδηλώσεις πατριωτισμού πολιτικών εκδηλούμενες με επισκέψεις στον Έβρο. Έλεος.

militaire.gr