Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018

Ο Ερντογάν “βλέπει” Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο και προετοιμάζει για το ενδεχόμενο αυτό την Τουρκία

File Photo:
O Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν σε ομιλία του. Φωτογραφία via Τουρκική Προεδρία.


Η Τουρκία πρέπει να προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο ενός Τρίτου Παγκόσμιου πολέμου είπε  ο  Τούρκος Πρόεδρος  Ταγίπ Ερντογάν  κατά την διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση. 

Ως αφορμή ο Ερντογάν ανέφερε τη δημιουργία αμερικανικών βάσεων στην Συρία, και κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι αυτή είναι μιά κίνηση που στρέφεται ανοιχτά κατά της Ρωσίας. Αυτό , πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος  μπορεί να αποτελέσει λόγο για το ξέσπασμα του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου,
Ο Ερντογάν κάλεσε τους Τούρκους να είναι έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο. Ο Τούρκος σουλτάνος έκανε λόγο για την ύπαρξη 20 αμερικανικών βάσεων στην Συρία.
«Το ερώτημα που ανακύπτει είναι γιατί οι ΗΠΑ χρειάζονται τόσες βάσεις στην Συρία και φαίνεται πως οι βάσεις αυτές στρέφονται άμεσα κατά της Ρωσίας και του Ιράν», είπε.
Πρώτα φορά είχε αναφερθεί στο ενδεχόμενο ξεσπάσματος ενός Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου, το 2015, ο τότε πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου. «Είναι απαραίτητο να καταβάλουμε τη μέγιστη προσπάθεια αποφυγής ενός Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου», είχε πει τότε.
Πηγή: trend.az
 http://hellasjournal.com