Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018

Όσοι αναπολούν “οθωμανικές αυτοκρατορίες”, θα τους συντρίψουμε, είπε ο Καμμένος

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος (Κ), μαζί με τον Κύπριο ομόλογό του Σάββα Αγγελίδη (1-Α) και τον Α/ΓΕΕΘΑ Ευάγγελο Αποστολάκη (1-Δ), κάνει δηλώσεις κάνει δηλώσεις μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης στο Σύνταγμα στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου, Κυριακή 25 Μαρτίου 2018. ΑΠΕ - ΜΠΕ, Αλέξανδρος ΜπελτέςΟ ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος (Κ), μαζί με τον Κύπριο ομόλογό του Σάββα Αγγελίδη (1-Α) και τον Α/ΓΕΕΘΑ Ευάγγελο Αποστολάκη (1-Δ), κάνει δηλώσεις κάνει δηλώσεις μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης στο Σύνταγμα στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου, Κυριακή 25 Μαρτίου 2018.Σε πολύ υψηλούς τόνους ήταν το μήνυμα του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, προς την Άγκυρα μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης της 25ης Μαρτίου
«Όποιος τολμήσει να αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία θα τον συντρίψουμε. Οσοι σκέφτονται μεγάλες οθωμανικές αυτοκρατορίες πρέπει να θυμούνται το 1821. Πως ο ελληνικός λαός αντιμετώπισε την οθωμανική αυτοκρατορία και τη συνέτριψε», είπε ο κ. Καμμένος που διαβεβαίωσε ότι «οι ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση απέναντι στην εδαφική ακεραιότητα.

Σε υψηλούς τόνους ήταν και η αναφορά του για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς:
«Ζητώ τη στήριξη των φίλων και συμμάχων για την άμεση απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών που βρίσκονται έγκλειστοι στις φυλακές Αδριανούπολης. Δεν φτάνουν απλά οι δηλώσεις. Χρειάζονται πράξεις. Τώρα θα μετρήσουμε τους φίλους και τους συμμάχους. Θα επιδιώξουμε και θα πετύχουμε την απελευθέρωσή τους», είπε ο κ. Καμμένος.
Ολόκληρη η δήλωση του υπουργού Αμυνας:
«Θέλω να συγχαρώ την ηγεσία, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους στρατεύσιμους και τους εθνοφύλακες για τη σημερινή εξαιρετική παρέλαση στην Αθήνα, αλλά και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, την ημέρα της Εθνικής Παλιγγενεσίας, την ημέρα που οι Έλληνες γιορτάζουμε τη δύναμη και την ψυχή του ελληνικού λαού να αντιστέκεται και να νικά, ακόμα και όταν οι άλλοι δεν τον υπολογίζουν.
Θέλω να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση απέναντι στην εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.
Είμαστε ένας λαός φιλειρηνικός, κάνουμε τα πάντα για την ειρήνη, αλλά όποιος τολμήσει να αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία θα τον συντρίψουμε, όπως οι Έλληνες μαχητές συνέτριψαν το 1821 μία πανίσχυρη Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Όσοι σκέφτονται για μεγάλες οθωμανικές αυτοκρατορίες θα πρέπει να θυμούνται και το 1821, το πώς ο ελληνικός λαός, ως μία ψυχή, ενωμένος και δυνατός αντιμετώπισε την αυτοκρατορία και τη συνέτριψε.
Θέλω να ευχαριστήσω τον ελληνικό λαό για τη δύναμη που δίνει στις Ένοπλες Δυνάμεις. Είναι ακριβώς η αγάπη και η εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού που την απέδειξαν σήμερα ενωμένοι όλοι οι Έλληνες, ανεξάρτητα από πολιτικές, εδώ στο Σύνταγμα, αλλά και σε όλες τις πόλεις της χώρας.
Θέλω, ακόμα, να ζητήσω από τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να στηρίξουν τις Ένοπλες Δυνάμεις και να τις αφήσουμε έξω από κάθε πολιτική αντιπαράθεση.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις, όταν έχουν την αγάπη και την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση.
Με Προστάτιδα την Υπέρμαχο Στρατηγό και τους Προστάτες Αγίους των Ενόπλων Δυνάμεων, με την υψηλή ηθική προετοιμασία του στρατεύματος, τον επαγγελματισμό, την εκπαίδευση και τα μέσα, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να διασφαλίσουν την ειρήνη, αλλά και να νικήσουν όποιον τολμήσει να προκαλέσει.
Ζητώ, από αυτό εδώ το βήμα, την ημέρα της Παλιγγενεσίας, τη στήριξη των φίλων και συμμάχων για την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, του αξιωματικού και του υπαξιωματικού, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή έγκλειστοι σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη, κατά παράβαση κάθε αρχής του διεθνούς δικαίου, κάθε αρχής δημοκρατίας.
Δεν φτάνουν απλώς οι δηλώσεις, χρειάζονται πράξεις και τώρα θα μετρήσουμε τους φίλους και τους συμμάχους μας.
Θέλω να ξέρουν ότι όλος ο ελληνικός λαός είναι μαζί τους. Θα επιδιώξουμε και θα επιτύχουμε την απελευθέρωσή τους. Και πρέπει να καταλάβει και η Τουρκία ότι μπορεί να στέλνουμε συνεχώς μηνύματα ειρήνης και συμφιλίωσης, που ζητά ο ελληνικός λαός, αλλά τέτοιου είδους συμπεριφορές την απομονώνουν και τη στέλνουν ξανά πίσω, εκεί που ξεκίνησε, από τα βάθη της Ανατολής».
Πηγη: ΥΕΘΑ