Τρίτη, 6 Μαρτίου 2018

Αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ στην κυπριακή ΑΟΖ! Που είναι ο Μπουλούτ να το βυθίσει;


Το ρωσικό  Sputnik μεταδίδει ότι η ναυτική παρουσία των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο ενισχύεται, καθώς στην περιοχή πλέουν πολεμικά πλοία του σώματος πεζοναυτών, ταυτόχρονα με τα ερευνητικά σκάφη της ExxonMobil.

Υπενθυμίζουμε ότι το “μπουλντόγκ” του Ερντογάν, ο Μπουλούτ έχει απειλήσει με χρήση στρατιωτικής βίας όποιον επιχειρήσει να κάνει έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ.
Σύμφωνα με το Sputnik από τις 21 Φεβρουαρίου πλέει προς την ίδια περιοχή το αεροπλανοφόρο Iwo Jima, με δύναμη 2.500 πεζοναυτών, προς ενίσχυση του Έκτου Στόλου των ΗΠΑ.
Τουρκικά ΜΜΕ προβλέπουν κλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο .
Όπως αναφέρουν, οι Αμερικανοί στέλνουν πολεμικά πλοία για να συνοδεύσουν το γεωτρύπανο της Exxon Mobil στην Ανατολική Μεσόγειο, ώστε να διαμηνύσουν στην Άγκυρα ότι αναγνωρίζουν τη μονομερή ανακήρυξη  ΑΟΖ από την Λευκωσία και τα κυριαρχικά δικαιώματα των Κυπρίων στην περιοχή, υποστηρίζοντας την δραστηριότητα της Exxon Mobil. Εκτιμούν δε, ότι σε περίπτωση επέμβασης της Τουρκίας το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ θα προστατεύσει αν χρειαστεί τα ερευνητικά πλοία και το γεωτρύπανο.
Οι ίδιες τουρκικές πηγές, που επικαλούνται κυπριακά ΜΜΕ, λένε ότι οι ΗΠΑ έστειλαν στις 28 Φεβρουαρίου στην Μεσόγειο τέσσερα πολεμικά πλοία: το USS New York (LPD-21), το USS lwο Jima (LHD-7), το USNS William Mclean (T-AKE-12) USS Oak Hill (LSD-51).

militaire.gr