Δολοφονικό κρεσέντο στην καρδιά της Βρετανίας. Εκτός από τον 66χρονο Sergei Skripal και της κόρης του οι οποίοι  νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, νεκρός είναι ακόμη ένας Ρώσος με ύποπτες διασυνδέσεις με ξένες χώρες (ακούγεται για CIA-MI6).  Συνολικά 21 άτομα έχουν εκτεθεί σε «νευροτοξικό παράγοντα».
«Το επάγγελμα του προδότη είναι το πιο επικίνδυνο. Αν είσαι επαγγελματίας προδότης ή μισείς την πατρίδα σου, μην πας στην Βρετανία. Κάτι δεν πάει καλά εκεί. Ισως είναι το κλίμα» απαντά η Μόσχα.

Κλιμακώνεται με πυρηνικές απειλές, τελεσίγραφα και δολοφονίες συνεχώς η ένταση μεταξύ Μόσχας και Λονδίνου καθώς η διαμάχη που έχει ξεσπάσει με φόντο την απόπειρα δολοφονίας του ρώσου κατασκόπου, πήρε διαστάσεις και δημιουργεί διπλωματικό πυρετό.
Απειλές, προειδοποιήσεις και ένα τελεσίγραφο που λήγει τα μεσάνυχτα, μονοπωλούν τον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει μετά την απόπειρα δολοφονίας με νευροπαραλυτικό παράγοντα του πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκρίπαλ και της κόρης του Γιούλια.
Η Μόσχα εμφανίζεται εξοργισμένη καθώς χθες η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι προέβη σε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία η δηλητηριώδης ουσία με τη οποία δηλητηριάσθηκε ο Σκριπάλ έχει ρωσική προέλευση.
Επίσης είπε πως στο περιστατικό εμπλέκονται οι ρωσικές αρχές, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν μέτρα κατά της Ρωσίας.