Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018

Αμερικανικό τελεσίγραφο στην Τουρκία: “Ή F-35 ή S-400! Διαλέξτε τι θα πάρετε”

H εφημερίδα Hurriyet με σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της κάνει λόγο για αμερικανικό τελεσίγραφο για την αγορά ρωσικών S-400. Αν η Τουρκία επιμείνει σ΄ αυτή την αγορά τότε δεν θα της δοθούν τα F-35 που έχει παραγγείλει. Το δημοσίευμα κάνει λόγο για ανακοίνωση αγοράς αμερικανικών Patriot, την Παρασκευή!

Η προοπτική αγοράς από την Τουρκία ρωσικών συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας S-400 δεν θα επηρεάσει την αγορά αεροσκαφών F-35 από τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Νουρεττίν Κανέκλι .
“Πρόκειται για δύο ξεχωριστές υποθέσεις. Έχουμε ήδη συμφωνήσει για την αγορά συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας S-400 και αυτό δεν θα επηρεάσει την αγορά αεροσκαφών F-35 από τις Ηνωμένες Πολιτείες “, δήλωσε .
Πολλοί Τούρκοι πολιτικοί ,μεταξύ των οποίων και ο ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου έχουν δηλώσει κατά καιρούς ότι η υπόθεση των S-400 είναι “κλεισμένη”. Την ίδια ώρα βεβαίως ανακοινώνεται ότι γίνονται συζητήσεις και για αμερικανικά ,αλλά και για ευρωπαϊκά αντιπυραυλικά συστήματα. Τίποτα δεν εμποδίζει την Τουρκία να παραγγείλει…απ΄ όλα. Ακόμη κι έτσι όμως οι ΗΠΑ δεν θα ΄ναι ικανοποιημένες. Τι θα επιλέξει ο Ερντογάν είναι το μεγάλο ερώτημα.
militaire.gr