Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ/LESSΟNS LEARNED ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΚΑΝΤΟΝΙΟ ΤΟΥ ΑΦΡΙΝ/ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ/ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΓΡΑΦΕΙ-ΑΚΟΥΣΤΕΙ/ΜΕΡΟΣ Β

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ "ΣΤΑΛΙΝΓΚΡΑΝΤ" 'Η ΄"ΚΕΣΑΝ" ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ. ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΜΥΝΑΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΙ...ΑΥΤΟ ΦΑΝΗΚΕ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΑΓΔΑΤΗΣ ΤΟ 2003, ΤΗΣ ΜΟΣΟΥΛΗΣ ΤΟ 2016-2017 ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΟΛΕΩΝ.Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΠΑΝΙ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΚΑΝΤΟΝΙ ΕΚΕΙ ΗΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. ΕΚΕΙ ΑΤΑΚΤΟΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΑΠΛΑ ΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΙΡΑΚΙΝΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΚΩΜΟΠΟΛΗ , ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΝ ΚΟΥΡΔΟΙ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΗΡΧΕ ΕΔΑΦΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΙΚΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΤΗΣ ΝΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΜΠΑΝΙ.
2)ΑΡΚΕΤΑ ΚΡΑΤΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΦΡΙΝ ΤΑΧΘΗΚΑΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ. ΠΧ ΤΟ ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ, ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ, ΤΟ ΚΑΤΑΡ, Η ΑΛΒΑΝΙΑ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ. ΠΟΛΛΑ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΔΕΝ ΕΠΕΚΡΙΝΑΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑΤΙ "ΠΕΡΑΣΕ Η ΘΕΣΗ ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ". ΠΧ ΟΛΛΑΝΔΙΑ....ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ , ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΗΣΑΝ ΠΙΟ"ΕΥΕΛΙΚΤΕΣ"...ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΕΣ....(ΕΧΩ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΞΜΗ ΘΕΣΗ 54 ΚΡΑΤΩΝ-ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΟΗΕ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΜΗ-ΑΝΓΝΩΡΙΣΜΕΝΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΟΝΤΟΤΗΤΩΝ). Η ΜΟΣΧΑ ΑΠΕΦΥΓΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ, ΕΝΩ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΑΧΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ ΤΗΣ ΕΕ ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΠΟΡΙΣΩΦ.
3)ΤΑ ΠΛΕΙΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΟ ΑΦΡΙΝ. ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ AKP ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΜΗP ΤΟΥ ΜΠΑΧΤΣΕΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΜΑΛΙΚΟ-ΛΑΙΚΟ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΙΚΟ (CHP). ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ HDP ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΟΥ ΗΓΕΤΗ ΝΤΕΜΙΡΤΑΣ (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ), ΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ..ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΗΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΜΕ ΜΙΚΡΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΟΠΩΣ Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΟΥ ΣΙΝΤΖΑΡ, ΩΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΚΟΥΡΔΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ.
4)ΟΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥ FSA ΗΣΑΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΙΚΡΕΣ. ΔΥΤΙΚΟΙ ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΕΙΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝΕ ΛΟΓΟ 440 ΑΝΔΡΕΣ ΤΟΥ FSA ΚΑΙ 78 ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.ΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ 91 ΑΝΔΡΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΑΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝΕ ΤΗΝ 40Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΧΘΗΚΑΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟ. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝΕ ΛΟΓΟ ΓΙΑ 163 ΑΝΔΡΕΣ ΤΟΥ FSA ΚΑΙ 46 ΤΟΥΡΚΟΥΣ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ 3603 ΚΟΥΡΔΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ-ΤΡΑΥΜΑΤΣΤΗΚΑΝ Ή ΕΧΟΥΝΕ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΧΟΥΝΕ ΕΠΙΚΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΔΙΕΘΝΩΣ.ΑΣ ΣΚΕΦΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ ΣΤΟ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΓΚΙΟΥΛΕΝΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ 2016 ΜΕΣΑ ΣΕ 7 ΩΡΕΣ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ 249 ΑΤΟΜΑ(ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ /ΜΑΡΤΥΡΕΣ).
5)ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΛΟΓΩ ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗΣ ΕΧΟΥΝΕ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΣΕΙ ΤΟΝ ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ.ΟΠΩΣ ΠΡΟ ΧΡΟΝΩΝ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΛΕΞΗ "ΑΣΥΜΜΕΤΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ",ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ(ΕΠ ΑΥΤΩΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΜΕΛΕΤΕΣ ΜΟΥ)
Ο ΥΒΡΙΔΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΒΑΛΕΡΙ ΓΚΕΡΑΣΙΜΩΦ(ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΕΦΕΡΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΜΑΙΑΣ) ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΞΗ ΜΙΝΙ-ΣΥΜΒΑΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ-ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ(ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΡΙΟ ΤΟΥ 2014 ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ/ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ-ΤΕΟΝΤΟΣΙΓΙΑ ΚΑ). ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΒΡΙΔΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΣΤΟ ΝΤΟΝΜΠΑΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΩΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΩΝ ΣΥΜΒΑΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΡΟΣΤΩΦ ΟΝΤΟΝ , ΤΟ ΒΟΡΟΝΕΤΖ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΣΚΩΦ ΑΠΟΤΕΛΕΙ "ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ". ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΡΙΨΗΣ ΑΠΟ ΡΩΣΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΚΡΑΜΠΟΒΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΛΑΙΣΙΑΝΟΥ ΜΠΟΙΝΓΚ 737 , ΚΙ Η ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΑΣΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΕΙΝΑΙ "ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΟΣ-ΥΒΡΙΔΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ". Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΣΙΙΤΙΚΗΣ/ΦΙΛΟ-ΙΡΑΝΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΟΛΕΜΟ 34 ΗΜΕΡΩΝ ΣΤΟ ΛΙΒΑΝΟ ΤΟ 2006 ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΒΑΣΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΥΒΡΙΔΙΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ.
ΤΟ ΝΑΤΟ ΕΧΕΙ ΘΕΩΡΗΣΕΙ ΩΣ ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΚΑΝΟΥΝΕ ΜΕ ΤΑ ΜΕΣΑ ΚΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ, ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΣΥΝ ΚΥΒΕΡΝΟΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ, ΤΩΝ ΒΑΛΤΙΚΟ-ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΚΑ.ΕΔΩ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΡΟΛΟ Η ΑΛΛΟΊΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ-ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΕΠΙΡΡΟΗΣ/ΠΛΗΓΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΒΑΡΕΩΝ ΟΠΛΩΝ , ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ ΚΥΒΕΡΝΟ-ΟΠΛΩΝ ΩΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.. ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΥΟ ΚΕΝΤΡΑ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΕ ΛΕΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΧΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΗΣ ΕΕ ΣΤΟ ΕΛΣΙΝΚΙ ΔΙΔΟΥΝΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟΥΣ ΟΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΒΡΙΔΙΚΟΣ ΩΣ ΚΑΙ ΑΣΥΜΜΕΤΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΟΡΟΙ ΜΗ-ΓΡΑΜΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ, ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ.