Τρίτη, 10 Απριλίου 2018

Τι προσπάθησε να κάνει η Τουρκία με το ελικόπτερο στη Ρω και τι απάντηση πήρε

Το επεισόδιο στη Ρω χθες αργά τη νύχτα, δείχνει ότι οι Τούρκοι επιδιώκουν μια ραγδαία κλιμάκωση της έντασης στα ελληνοτουρκικά για την οποία όμως θέλουν να …χρεώσουν την Ελλάδα!
Οι Τούρκοι επιδιώκουν να μας οδηγήσουν στα άκρα , σε καταστάσεις που η ψυχραιμία είναι δύσκολο να διατηρηθεί και τελικά σ΄ ένα “ατυχές γεγονός” που θα χρησιμοποιήσουν ως άλλοθι προς τους ξένους για την κλιμάκωση που επιθυμούν. “Δεν φταίμε εμείς αλλά οι Έλληνες”, είναι αυτό που ψάχνουν να πουν οι Τούρκοι στους Ευρωπαίους και στους Αμερικανούς που είναι πάντα πρόθυμοι να τους ακούσουν και να τους δικαιολογήσουν. Ακόμη και στα πιο ακραία που έχουν κάνει. Για τους Ρώσους αυτή τη περίοδο δεν χρειάζεται άλλοθι.

Η αντίδραση της ελληνικής πλευράς στη επιχείρηση χαμηλής διέλευσης που έγινε στη Ρω ήταν αυτή που έπρεπε. Δεν θα γράψουμε καμία λεπτομέρεια, γιατί πιστεύουμε ότι αυτό ακριβώς επιδιώκουν οι Τούρκοι για να αρχίσουν να “κλαψουρίζουν” . Το καθεστώς Ερντογάν και οι κομισάριοι του που διοικούν πλέον το τουρκικό στράτευμα έλαβαν το μήνυμα που έπρεπε να λάβουν κι αυτό είναι αρκετό. Οι “ανατολίτικες ψευτομαγκιές” πρέπει να αντιμετωπιστούν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα από την ελληνική πλευρά κι αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι οι αντιδράσεις μας δεν μπορεί να είναι πλέον δυναμικές. Εμείς είμαστε στη πλευρά της νομιμότητας έναντι ενός κράτους που λειτουργεί αποκλειστικά με παραβατικό τρόπο. Αυτό θα πρέπει να το υιοθετήσουν στην πράξη οι “φίλοι σύμμαχοι” σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, να αφήσουν τις χλιαρές δηλώσεις και να τραβήξουν επιτέλους το αυτί του Τούρκου τρομοκράτη που απειλεί και εκβιάζει.
Αυτά προς το παρόν, γιατί όπως όλα δείχνουν θα υπάρξει και συνέχεια.

militaire.gr