Παρά το γεγονός ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ν.Τραμπ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να….αποσύρει τις αμερικανικές δυνάμεις από τη Συρία, φαίνεται ότι ο αμερικανικός στρατός έχει δημιουργήσει ακόμη μια στρατιωτική  βάση στη χώρα, κάτι που σίγουρα προμηνύει μόνιμη εγκατάσταση  .
Χθες όμως οι  πρόεδροι της Ρωσίας, του Ιράν και της Τουρκίας τόνισαν ωμά  και κοφτά την απαίτηση τους να αποσυρθούν εντελώς οι ΗΠΑ από το συριακό έδαφος , ζητώντας δράση εδώ και τώρα.

Αντ αυτού , οι αμερικανικές δυνάμεις συνασπισμού που δραστηριοποιούνται στη Συρία κατασκεύασαν  άλλη μία στρατιωτική εγκατάσταση στην επαρχία του Χαλεπίου , αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων  Al Masdar News.
Η βάση βρίσκεται στα βορειοδυτικά της πόλης Manbij ( Ιεράπολη), η οποία σήμερα ανήκει στις δημοκρατικές δυνάμεις της Συρίας που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ.

Έτσι έντονη είναι η ανησυχία της Τουρκίας για την κινητικότητα που παρατηρείται από τις αμερικανικές δυνάμεις στην περιοχή της Μανμπίτζ, στην οποία βρίσκονται Κούρδοι μαχητές οι οποίοι αποτελούν τον επόμενο στόχο του  Ταγίπ Ερντογάν.
Σε ρεπορτάζ του τουρκικού πρακτορείου ANADOLU από την περιοχή αναφέρεται ότι οι Αμερικανοί δημιουργούν δύο νέες βάσεις στη περιοχή που απέχει λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα Συρίας Τουρκίας. Είχαν προηγηθεί πληροφορίες από τη Γαλλία που ανέφεραν: Σε κατάσταση συναγερμού Αμερικανοί και Γάλλοι στη Μανμπίτζ, που απειλείται από τουρκική επίθεση.
Σύμφωνα με τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, η αμερικανική παρουσία στην περιοχή ενισχύθηκε πρόσφατα από την άφιξη 200 στρατιωτών που συνοδεύονταν από τεθωρακισμένα οχήματα και μηχανήματα κατασκευής.
Μια φωτογραφία που ελήφθη στις 2 Απριλίου 2018 δείχνει μια γενική άποψη μιας στρατιωτικής βάσης των ΗΠΑ στο χωριό al-Asaliyah, μεταξύ της πόλης του Χαλεπίου και βόρεια της πόλης Manbij
Μπορεί λοιπόν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, να έχει υποσχεθεί ότι θα αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία, υποστηρίζοντας ότι η κύρια αποστολή τους στη Συρία έχει ολοκληρωθεί , αλλά αυτό δεν πρόκειται να γίνει.
Άλλωστε  ο ίδιος λίγο  αργότερα δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα παραμείνουν στη χώρα «λίγο περισσότερο», προφανώς αφού οι ανώτατοι  σύμβουλοί του επέμειναν ότι η πλήρης απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων θα έθετε σε κίνδυνο  τώρα τα  αμερικανικά συμφέροντα .

Την ίδια ακριβώς στιγμή επίλεκτες γαλλικές μονάδες των ειδικών δυνάμεων έλαβαν θέσεις κοντά σε δύο αμερικανικές βάσεις που βρίσκονται στη βόρεια Συρία, στο Μανμπίζ και στο Ρεμελίν, δίπλα  από τα τουρκικά σύνορα.
Τα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη και τα ελικόπτερα μάχης που συνοδεύουν τη γαλλική δύναμη έχουν ήδη προσγειωθεί στην αμερικανική αεροπορική βάση του Ρεμελίν, έτσι ώστε να είναι σε θέση να διασφαλίσουν την από αέρος υποστήριξη των γαλλικών ειδικών δυνάμεων.
Στην ίδια περιοχή βλέπουμε επίσης συνεχή ενίσχυση των αμερικανικών δυνάμεων, με την μεταφορά βαρέων όπλων. ι Αμερικανοί πεζοναύτες φέρονται να έχουν λάβει θέσεις κατά μήκος του ποταμού Σαζούρ, μία από τις τρεις υδάτινες αρτηρίες που τροφοδοτούν τον Ευφράτη
Ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες αναφέρουν  ότι πάνοπλες στρατιωτικές μονάδες των Αμερικανών κινούνται χθες και σήμερα προς τη βόρεια Συρία με στόχο την περαιτέρω θωράκιση της πόλης  Μανμπίζ από τις τουρκικές βλέψεις.
Με λίγα λόγια οι ΗΠΑ φτιάχνουν ένα τείχος κατά των τουρκικών δυνάμεων στην περιοχή. Οι Αμερικανοί πεζοναύτες είναι εξοπλισμένοι με μεγάλο αριθμό τεθωρακισμένων οχημάτων, βαρύ πυροβολικό, αλλά και μονάδες μηχανικού.
Οι ΗΠΑ έχουν ανακοινώσει ότι απαγορεύουν οποιαδήποτε κίνηση των Τούρκων προς την Ιεράπολη  στον Ερντογάν και διαθέτουν την ισχύ και την δύναμη για να επιβάλλουν  την «άποψη τους», διότι σε διαφορετική περίπτωση θα έχουμε … «άλλου τύπου σενάρια». 
Δείτε τις φωτογραφίες-ντοκουμέντο


pentapostagma.gr