Παρασκευή, 6 Απριλίου 2018

Ο εσταυρωμένος Ιησούς να συντροφέψει τους δύο στρατιώτας μας, είπε ο Αλεξανδρείας, Θεόδωρος

File Photo: Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β΄ δίνει συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ  ΑΠΕ-ΜΠΕ, Συμέλα Παντζαρτζή Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β΄ δίνει συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΠΕ-ΜΠΕ, Συμέλα Παντζαρτζή.


«Απόψε ο Εσταυρωμένος ας συντροφέψει τα δυο μας παιδιά, τους δυο στρατιώτες που μιμούνται τον Χριστό, και είναι και αυτά μέσα στις φυλακές», ευχήθηκε από την Αλεξάνδρεια ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, κατά την Ακολουθία των παθών στον κοινοτικό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Και προσέθεσε: «Κι αν υπάρχουν Πόντιοι Πιλάτοι να τους δικάζουνε, να ξέρουνε πως ο Βασιλεύς της ειρήνης, ο Ιησούς Χριστός, δε θα αφήσει αυτά τα παιδιά μας, που δίδουν μάχη εκεί, γιατί αγαπούνε Πατρίδα, Ελλάδα, Ορθοδοξία. Ο Θεός να είναι κοντά τους»
Κατά τη συγκινητική τελετή, που παρακολούθησε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια Εμμανουήλ Κακαβελάκης, εκπρόσωποι ομογενειακών σωματείων και πολλοί πάροικοι, ο Προκαθήμενος του Παλαίφατου Πατριαρχείου κατέληξε: «Ο Εσταυρωμένος Χριστός να είναι πάντα κοντά σας, στο δρόμο σας, στην παροικία μας, στο Γενικό μας Προξενείο, στην Κοινότητα της Αλεξάνδρειας, σε όλα τα σωματεία και τους Οργανισμούς».

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Νίκος Κάτσικας
Κάιρο