Κυριακή, 1 Απριλίου 2018

“Ερντογάν μη μιλάς εσύ για αμάχους τους σκοτώνεις χρόνια τώρα”! Νετανιάχου κατά σουλτάνου

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ  Μπέντζαμιν Νετανιάχου επέκρινε τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για όσα ο τελευταίος είπε για τις επιθέσεις Ισραηλινών κατά Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, οι οποίες έχουν ήδη 16 νεκρούς.
“Ο πιο ηθικός στρατός στον κόσμο δεν δέχεται μαθήματα  από κάποιον που επί σειρά ετών βομβαρδίζει τον άμαχο πληθυσμό αδιάκριτα”, είπε ο Νετανιάχου ,προσθέτοντας ότι όσα είπε ο Ερντογάν ήταν…πρωταπριλιάτικο αστείο.

Ο Ερντογάν δήλωσε  ότι “καταδικάζει έντονα την ισραηλινή κυβέρνηση για την απάνθρωπη επίθεση”, αναφερόμενος στη δολοφονία 15 Παλαιστινίων διαδηλωτών στη Λωρίδα  της Γάζας την Παρασκευή.
Ο Ερντογάν επιτέθηκε και στους επικριτές του. “Δεν άκουσα αρνητικά σχόλια για την ισραηλινή σφαγή στη Γάζα από εκείνους που επέκριναν την επιχείρηση στην Αφρίν”, ανέφερε. “Αυτή είναι η σαφέστερη απόδειξη της έλλειψης ειλικρίνειας από εκείνους που επικεντρώνουν σε μας, αλλά δεν λένε τίποτα για το γεγονός ότι το Ισραήλ επιτίθεται σε διαδηλωτές στη δική τους γη”, είπε ο Ερντογάν αποκαλύπτοντας ότι στη συνομιλία που είχε με τον Τραμπ τον ρώτησε:  “Δεν πρόκειται να παρέμβετε εκεί;”

militaire.gr