Τρίτη, 17 Απριλίου 2018

“Εις Μνήμην Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου”! Ένα κείμενο για τα “κροκοδείλια δάκρυα των Εξουσιαστών”


Διαξιφισμοί (Ειδησούλες και σχόλια ατάκτως ερριμμένα)
από τον Κων. Φράγκο


In Memoriam Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου
Υποκλινόμαστε στον πατριωτισμό, επαγγελματισμό και ήθος του Σμηναγού.
Αθάνατε Αξιωματικέ της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας μην βλέπεις τα κροκοδείλια δάκρυα των Εξουσιαστών.
Υποκρίνονται.
Σου πρόσφεραν ικανοποιητικές συνθήκες εργασίας, σου παρήχαν την αναγκαία σε ποιότητα και ποσότητα εκπαίδευση;


Ομοίως ικανοποιητικές συνθήκες διαβίωσης εσένα και της οικογένειάς σου;
Φρόντισαν για τον έγκαιρο εκσυγχρονισμό και συντήρηση των ιπταμένων μέσων που εσύ χειριζόσουν;
Μήπως μερικά πολιτικά υποκείμενα είχαν χαρακτηρίσει, συλλήβδην, τους αξιωματικούς, μεταξύ των οποίων και εσένα, αυτιστικούς ή κοινωνικά αντιπαραγωγικούς;
Θα θυμάσαι, αλησμόνητε Σμηναγέ, ότι μερικοί που κλαυθμυρίζουν σήμερα για την απώλειά σου, είναι τα λαμόγια (έτσι ονομάζω τους αυτουργούς αλλά και τους συγκαλύψαντες αυτούς) που άφηναν εσένα και τους συναδέλφους σου να ίπτανται με F – 16, χωρίς σύστημα αυτοπροστασίας για να τα οικοκονομήσουν.
Το ίδιο έκαναν για τους συναδέλφους σου ΣΞ που άφηναν τα άρματά τους χωρίς πυρομαχικά και τα μαχητικά ελικόπτερα χωρίς εκσυγχρονισμό για να γίνουν βορά των εχθρικών.
Το χρέος όλων, Σμηναγέ Μπαλταδώρε, είναι να βοηθήσουμε τους συναδέλφους σου να συνεχίσουν το τιτάνιο έργο τους.
Και θα το κάνουμε στα μέτρα των δυνατοτήτων μας.
Αιωνία σου η μνήμη.

Και το κουβεντολόγι συνεχίζεται…
Όποια δε θέλει να ζυμώσει
πενήντα μέρες κοσκινίζει
Λαϊκή Παροιμία

Δεν θα επαναλάβω τα της εντάσεως στο Αιγαίο και της προκλητικότητας της Τουρκίας. Θα γίνω βαρετός.
Ενώ η Τουρκία συνεχίζει να καλπάζει στους εξοπλισμούς και έχει εξαπολύσει στο Αιγαίο, τελευταία και τα υπερσύγχρονα drones made on Turkey, (βλ. αναλυτικό δημοσίευμα Κ. 15 Απρ.). Εμείς αναλισκόμαστε σε νωχελικές συζητήσεις, μας κατέχει μια περίεργη αμηχανία στο θέμα λήψης απόφασης για την στήριξη στοιχειώδους αποτροπής στον αέρα με τον εκσυγχρονισμό των F – 16 και των MIRAGE.
Από καυγάδες στη Βουλή περί όνου σκιάς και πομφολυγώδεις λόγους «αρμοδίων» είμαστε πρώτοι…
Στις 30 Απριλίου οι Αμερικανοί θα έρθουν να ξαναρχίσουμε τις συζητήσεις για τα F – 16. Δεν θα έχει έννοια άλλη παράταση, ο εκσυγχρονισμός, πια, θα είναι ανώφελος. Θα επανέλθω….

Δέστε τον…
Ευθύς ως, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κ. Φώφη Γεννηματά, στο πλαίσιο ανανέωσης της Κεντροαριστεράς ή Κεντροδεξιάς, όπως το πάρετε, όρισε τον κ. Γιωργάκη Παπανδρέου, τον επανομαζόμενο Καστελοριζιώτη, ως Τομεάρχη Άμυνας και Εξωτερικών, ο τ. Πρωθυπουργός ανακοίνωσε στο εμβρόντητο Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος ότι ετοιμάζεται για ταξίδι στην Άγκυρα!! Περισσότερα δεν είπε. Ίσως ενθαρρύνθηκε να λάβει αυτήν την πρωτοβουλία από τι επιτυχίες του στα Ελληνοτουρκικά ως Πρωθυπουργός και ΥΠΕΞ. Πιθανώς και από την πρόσφατη βράβευση του από τον Δήμαρχο της μικρής Τούρκικης Πόλης Μπεϊλιτουζού κ. Εκρέμ Ιμάμογλου «για τα συμβολή του στην βελτίωση των Ελληνοτουρκικών σχέσεων». Όπως, ακριβώς, είναι «βελτιωμένες» σήμερα.
Έλεος, είναι επικίνδυνος. Ιδιωτικώς ας πάει όπου θέλει. Όχι με επίσημη ιδιότητα.

8η INFOCOM SECURITY CONFERENCE
18 – 19 Απριλίου, Συνεδριακό Κέντρο ΔΑÏΣ/Μαρούσι
Γενικοί Κανονισμοί προστασίας επικοινωνιών (GDSR)
Εφαρμογές κρυπτογράφησης (ΕΖ ΕΕ)
Παρουσία ξένων ειδικών. Σπεύσατε…

Εύθυμα Πασχαλινά
Αγαλλίασα βλέποντας τον ΑΝΥΕΘΑ κ. Φώτη Κουβέλη να περιοδεύει Στρ. Μονάδες συνοδευόμενος από Αρχηγούς, Υπαρχηγούς κ.α. και να προσπαθεί, με στομφώδες δικηγορικό ύφος, να ανυψώσει το φρόνημα των στελεχών και κληρωτών «Βαστάτε Τούρκοι τα’ άλογα λιγάκι ν’ ανασάνουμε…». Δεν αφήνουν ήσυχους τους ανθρώπους να διέλθουν τις άγιες μέρες;
Υπάρχει ένας, έστω ένας, από την στρατιωτική ηγεσία που πιστεύει ότι ο ΑΝΥΕΘΑ μπορεί να εμπνεύσει ή να ενισχύσει το φρόνημα;
Θα μου πείτε, καλύτερη ήσαν η Φώφη και Ήσυχος που προηγήθηκαν; Προτιμώ τον Κουβέλη.
Ο κ. Υπουργός Άμυνας ομιλών με πάθος και εθνική υπερηφάνεια στην Ικαρία, αφού κατακεραύνωσε τους Τούρκους και υποσχέθηκε ότι, ταχέως, θα μεταφερθούν από τα «μετόπισθεν» 7.000 στελέχη και μαχητές προς ενίσχυση νήσων – Έβρου. Έπρεπε να φθάσει ο κόμπος στο χτένι για να το κάνει; Αλλά που τους βρήκε, κρυμμένους, τους 7.000; Ρε μπας ήθελε να πει 700;
Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ (ΜΟ μισθού 3.2000/μηνιαίως) έλαβαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και Υπουργού «συντρόφου» κ. Π. Λαφαζάνη «τροφείο» από 6 ευρώ ημερησίως. Τι είναι το τροφείο; Δύο κουλούρια Θεσσαλονίκης και ένα κομμάτι τυρί, αδελφέ. Να βάλουν στο στόμα τους και να «στανιάρουν» κατά τις 12… Σύνολον 30 x 6 = 180 ευρώ, μηνιαίως.
Ουδείς, τότε. μηδέ του ΥΕΘΑ κ. Καμμένου, σκέφθηκε ότι χρειάζεται να λάβουν αντίστοιχο τροφείο οι υπηρετούντες, τουλάχιστον, στις γραμμές των πρόσω και οι αεροπόροι, που τους κολλάει το στομάχι από τα G.
Σήμερα, ακούστηκε, ότι το «τροφείο» μάλλον θα αποσυρθεί… Ετοιμαστείτε για διακοπές ρεύματος…
Ο, κατά δήλωσή του, άθεος κ. Αλέξης Τσίπρας παρέστη και το βράδυ της Μεγ. Παρασκευής και της Ανάστασης, οικογενειακώς, στην Τήλο. Μετά χαράς, σημειώνω ότι ο … θεούσος κ. Π. Καμμένος έχει ασκήσει σοβαρή επιρροή στον Πρωθυπουργό. Ίσως να τον κατήχησε…

Αυτός μας έλειπε…
Ποινική δίωξη ασκήθηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς κατά του κ. Νίκου Ζήγρα, ξαδέρφου και ταμία του Άκη, για «ξέπλυμα» βρώμικου χρήματος. Την προκαταρκτική εξέταση διενήργησαν οι επίκουροι Εισαγγελείς Διαφθοράς κ. Χ. Ντζήμας και Σ. Μανώλης.
Η υπόθεση αφορά σε έμβασμα 359.000 SF που προέρχεται από εξοπλιστικά προγράμματα. Ψιλοποσόν….
Εν τω μεταξύ, απ’ ό,τι ακούγεται, ο πένης και πάμπτωχος Άκης, έχει κάνει αίτηση αποφυλάκισης με καταβολή εγγύησης 200.000 ευρώ, από κάποιο φίλο του κ. Ν.Π. Ενώ προσεγγίζει τα 80 χάνει την ευκαιρία να εξιλεωθεί «κράζοντας» αγαπητούς του συναδέλφους οι οποίοι, έχουν φάει τον άμπακο αλλά, λόγω συγκυριών, είναι ελεύθεροι και μας κάνουν μαθήματα ηθικής.
Σημειώνω ότι ο κ. Νίκος Ζήγρας έχει κυκλοφορήσει ένα ενδιαφέρον βιβλίο με τίτλο AKIS GATE από το οποίο μπορεί να επιλέξει κάποιος ενδιαφερόμενος πληροφορίες, όχι μόνο για τον Άκη, αλλά για ολόκληρο το ΠΑΣΟΚ και την θρυλική τρόικα.

Αεροδιακομιδές από ελικόπτερα στρατού
Τριάντα πέντε αεροδιακομιδές ασθενών πραγματοποίησαν τον Μάρτιο ελικόπτερα του Ε.Σ. (1ης ΤΑΞΑΣ) από νησιά προς το κέντρο.
Εν τω μεταξύ τρία, ειδικά, νοσοκομειακά ελικόπτερα του Υπ. Υγείας συνεχίζουν να «λιάζονται» σε κάποια αεροπορική βάση γιατί ο κ. Πολάκης αρμόδιος στο θέμα, ουδόλως ανησυχεί. Την δουλειά του κάνει το ΓΕΣ, με το παραπάνω…

Νέα παραπομπή
Του αγαπημένου στην ελληνική οικονομικο – πολιτική ελίτ κ. Α. Μαρτίνη, τ. Πρόεδρο του πολύπαθου Νοσοκομείου Ντυνάν, στο Εφετείο Κακουργημάτων με το αδίκημα της απιστίας (499/18).
Τί έκανε ο «γενναιόδωρος» κ. Μαρτίνης; Τεράστιες εκπτώσεις νοσηλειών σε Πολιτικούς – Καλλιτέχνες – δημοσιογράφους, τα φιλαράκια δηλαδή. Οι λοιποί που πλήρωναν, μέχρι δεκάρας, ήταν χαχόλοι, …..
Χρόνος δράσης 1.1.2007 – 31.12.2010! (Καραμανλο – Γιωργάκηδες). Αντί να εισπραχθούν 2.680.662 ευρώ, μπήκαν στο ταμείο μόνο 909.420! (51 περιπτώσεις «σκόντο| πάνω από 3.000 ευρώ. Το σύνολο των «ευεργετηθέντων» ανέρχονται στους 8.100 ασθενείς!).
Ονόματα δεν έχουν διαρρεύσει παρά αυτό του ζεύγους του εκλαμπρότατων τ. Πρωθυπουργού κ. Σημίτη. Μιλάμε, όπως λένε, και δεν ορκίζομαι, για έκπτωση 80%!.

Το θρυλικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας
Ορθώς, ορθότατα, ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης έκανε παρεμβάσεις στον τ. Πρωθυπουργό γι’ αυτό το θέμα. Τον χλεύασαν οι Νεοδημοκράτες και Πασόκοι που δεν ασχολήθηκαν με το θέμα όταν κατείχαν την εξουσία, όπως και δεν ασχολήθηκαν καν με την Άμυνα. Άσχετα αν έλαβε διαβεβαιώσεις ότι «το θέμα εξετάζεται» ενώ το ζεύγος Τσίπρα – Καμμένου το έχουν παραπέμψει στις Ελληνικές Καλένδες, δηλαδή στο τίποτα.
Ανεξάρτητα όμως της παραπάνω ενέργειας του κ. ΣΘ, όταν άκουσα, από τον εκπρόσωπο τύπου του κόμματός του την προτεινόμενη σύνθεση, ειλικρινά, ξεράθηκα στα γέλια. Οι άνθρωπο περπατούν στα σύννεφα! Προτείνεται διακομματική συμμετοχή τ. Πρωθυπουργών. τ. Υπουργών Άμυνας, Ακαδημαϊκών, Πρυτανικών Αρχών κ.α. κ.α. Παρέλειψαν τον Μακαριότατο, συνοδευόμενο από τον Σεβασμιότατο Καλαβρύτων με τρεις Αρχιμανδρίτες καθώς επίσης την ενοικίαση γηπέδου ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ για να χωρέσει αυτόν τον ανεύθυνο όμιλο.
Το ΣΕΑ, αν θα γίνει, πρέπει να είναι ολιγομελές, με επιλεγμένα μέλη, ώστε να δύναται να συνέρχεται τάχιστα και να δύναται να παρέχει άμεση βοήθεια στην Κυβέρνηση για λήψεις αποφάσεων.
Μα, δεν ρίχνουν μία ματιά τί γίνεται στις ΗΠΑ, την Αγγλία και ιδιαίτερα στην Τουρκία;
Τί το συζητάμε όμως; Οι ιθύνοντες δεν έχουν πρόθεση και ελέγχονται γι’ αυτό. Μη ξεχνάμε τη ρήση του Μάρκου Αυρηλίου « ο ηγέτης είναι υπεύθυνος για ό,τι πράττει αλλά και για ότι παραλείπει να πράξει».

Ισχυρή εκπροσώπηση!
Ποιον έστειλε η Κυβέρνηση να την εκπροσωπήσει στις γιορτές της 25ης Μαρτίου της ομογένειας στις ΗΠΑ;
Ότι πλέον εκλεκτό και …. Εξαγώγιμο διέθετε. Τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Παν. Κουρουμπλή, επίλεκτο μέλος του ΚΥΣΕΑ.
NO COMMENTS.

Η υποδοχή του Αγίου Φωτός
Με τιμές Αρχηγού Κράτους… Εξισώνουν ένα ιερό χριστιανικό σύμβολο με πολιτικές, αμφιλεγόμενες φυσιογνωμίες. Έχουμε υποδεχθεί Αρχηγούς όπως ο Τσαουσέσκου, ο Ερντογάν, ο προφυλακισμένος Σαρκοζί. Ωραία εξίσωση….
Μία θρησκευτική, καθαρά, διαδικασία που πρέπει να εξελίσσεται σεμνά, μετατρέπεται σε φανφάρα για να προβληθούν μερικοί μερικοί θρησκευοκάπηλοι πολιτικοί.
«Και μόνο να σκεφτεί κανείς ποια άγια χέρια υποδέχονται και κρατούν το αεροπορικώς αφικνούμενο θαύμα, βλέπει το φως να σβήνει», σχολιάζει επιτυχώς ο κ. Π. Μπουκάλας (Καθ. 08.04.18).
Χρειάζεται πρωτοβουλία από τον Μακαριότατο για να σταματήσει αυτή η φανφάρα. Ας λάβει το φραγγέλιο…

Περασμένα μεγαλεία και σημερινή θλίψη
Την χρυσή εποχή των Σημιτοακογιάννων εκδοτικά συγκροτήματα ήταν συνεταιράκια με Υπουργούς ή ξένες εταιρείες και ολόλυζαν ή επευφημούσαν την προμήθεια διαφόρων υπερκοστολογημένων ή άχρηστων οπλικών συστημάτων. Ενισχύεται η άμυνα, έλεγαν.
Παράλληλα, υπήρχαν τα «χοντρά» pay – rolls των Υπουργείων για να ταΐζονται τα παπαγαλάκια.
Σήμερα, που τα ταμεία είναι άδεια δεν υπάρχουν εξοπλισμοί. Ούτε μίζες – ελέφαντες. Εν τούτοις, προχθές, εφημερίδα που πρωταγωνιστούσε σε επευφημίες επιτίθενται στην Κυβέρνηση γιατί προτίθεται να διαθέσει 1 δις ευρώ (ΣΣ Αν, τελικώς, τα διαθέσει) για αξιοποίηση υπάρχοντος υλικού «ενώ ξεζουμίζονται συνταξιούχοι κ.λπ. ο Τσίπρας καταπίνει τα χορτάρια που του σερβίρουν…». Ποιοι και ποια χορτάρια, δεν αναφέρει, ενώ οι υπόλοιπες σελίδες βριθούν από πληροφορίες για υπερεξοπλισμούς Τουρκίας και απειλή. Ουδέν, έτερον, σχόλιο από εμένα. Έλαβε και μία, δέουσα απάντηση από τον φίλο Πτέραρχο κ. Βαγγέλη Γεωργούση.

Ειδησούλες
Έκτο (6ο) Συνέδριο Αεροπορικής Ισχύος 19-20 Απριλίου στη Σχολή Ικάρων, αίθουσα ΥΠΟΣΜΗΝΑΓΟΣ (1) Ν. ΣΑΛΜΑΣ.
Ημερίδα με θέμα Κυβερνοάμυνα (cyber defence) στην Κύπρο (21 – 22 Ιουνίου) μεταξύ Αμυντ. Βιομηχανιών Κύπρου – Ισραήλ – Ελλάδας, στο πλαίσιο τριμερούς Υπουργικής Συνάντησης. Οργανωτές, από εδώ, ΣΕΚΠΥ – ΓΔΑΕ.

ΣΣΕ
Συνεργασία Στρατιωτικών Ακαδημιών Ολλανδίας – Ιταλίας – Ρουμανίας – Πολωνίας με εφαρμογή προγράμματος κοινής εκπαίδευσης (26 Φεβρ. – 13 Ιου 18) στο πλαίσιο των MILITARY ERASMUS.


www.militaire.gr