Τρίτη, 3 Απριλίου 2018

Ποιοι και γιατί “κόβουν λάσπη” για την αναθεώρηση του Συντάγματος! Ο Κων. Φράγκος γράφει…


Διαξιφισμοί (Ειδησούλες και σχόλια ατάκτως ερριμμένα)
από τον Κων. Φράγκο

Ο δε παράνομος Ιούδας ουκ ηβουλήθη συνιέναι
Μάγος δεν είμαι, έχω απλά πολιτική διαίσθηση και όσφρηση.
Είχα προβλέψει με συνεχή σχόλια ότι ο ευγενής πολιτικός κόσμος, εντελώς παρηκμασμένος και κοντόφθαλμός, η «κλεπτομανής συντεχνία των πολιτικών», δεν επιθυμεί αναθεώρηση του διάτρητου Συντάγματος. Το θέμα αυτό έπρεπε ήδη να έχει τελειώσει με πρώτο αντικείμενο την κατάργηση του κατάπτυστου (κατά τον αείμνηστο Επίτιμο Κων. Μητσοτάκη) άρθρου 86 που συγκαλύπτει τις λωποδυσίες των Υπουργών.


Πρώτος ανέκρουσε πρύμνα ο άλλοτε σημαιοφόρος της κατάργησης Αρχηγός της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε εκτεταμένο άρθρο του στο REAL.GR (το αναδημοσίευσα) προτείνει όχι κατάργηση αλλά… βελτίωση με κάποιες αστείες μεταβολές.
Μετά είδαμε πρόταση του Νομικού Συμβούλου της κ. Φώφης Γεννηματά, καθηγητή κ. Αλεβιζάτου να προτείνει μία «ήπια» αναθεώρηση. Δηλαδή, βρεγμένον παξιμάδιον, κατά Ροΐδη.
Μετά εισέβαλε (ΝΕΑ, 26 Μαρτίου) το βαρύ πυροβολικό, ο καθηγητής – Συνταγματολόγος μέλος σειράς αμαρτωλών Κυβερνήσεων (Α. Παπανδρέου -Σημίτη – Γ. Παπανδρέου – Αντωνομπένηδων). Ο κ. Ε.Β., ειρήσθω εν παρόδω, ουδέποτε ελέγχθηκε για τον βίο και πολιτεία του σε σειρά Υπουργείων, λόγω ακριβώς του άρθρου 86 του οποίου υπήρξε γεννήτωρ, και ιδιαίτερα στα της θητείας του στο ΥΠΕΘΑ (Μη εκσυγχρονισμό APACHE – τις συνέπειες του οποίου πληρώνουμε σήμερα – παράνομη μεταφορά και κατάργηση Διεθνούς Έκθεσης Πολεμικού Υλικού από Αθήνα στη Θεσσαλονίκη – για βόλεμα ημετέρων – αγορά δύο υποβρυχίων κ.λπ.).
Δεν ελέγχθηκε αλλά ούτε έκανε στοιχειώδη αυτοκριτική. Άψογος και αμόλυντος…
Ιδού τι γράφει, γλαφυρά, ο κ. Καθηγητής σε μία ολόκληρη σελίδα της εφημερίδας. Σύνταγμα χωρίς ιστορική μνήμη δεν υπάρχει… Ανεκάλυψε την ιστορική μνήμη «Η αναθεώρηση του Συντάγματος είναι κατ’ εξοχήν συναινετική διαδικασία που απαιτεί όχι μόνο να συγκεντρωθεί αυξημένη πλειοψηφία, αλλά να υπάρχει κλίμα συναίνεσης, για μεγάλη περίοδο που περιλαμβάνει τις σχετικές συζητήσεις και ψηφοφορίες σε δύο διαδοχικές Βουλές και στις εκλογές που μεσολαβούν.

Αυτό συμβαίνει γιατί η Δημοκρατία, λόγω εκλογικού κύκλου, υποτάσσεται σε συγκυριακές πολιτικές και νομοθετικές επιλογές και άρα πρέπει, στο επίπεδο του Συντάγματος, να διασφαλίζεται η σχέση Δημοκρατίας και Ιστορίας, να συμφωνούνται και να αποφασίζονται ρυθμίσεις με ορίζοντα μακρού ιστορικού χρόνου. Ακόμη και αν ορισμένες είναι εσφαλμένες ή ξεπερασμένες, το βασικό είναι να διασφαλίζεται η λειτουργία του Συντάγματος ως θεμελίου και ως κορυφής της εθνικής έννομης τάξης. Οι περίοδοι της όξυνσης των πολιτικών αντιθέσεων, οι περίοδοι που εκτρέφουν την δημαγωγία, τον εθνικολαϊκισμό, τις πολιτικές απάτες και αυταπάτες, ενώ ταυτόχρονα ελλοχεύουν υπαρξιακοί κίνδυνοι για τον τόπο, δεν είναι περίοδοι κατάλληλες και πρόσφορες για αναθεώρηση του Συντάγματος. Δηλαδή για μια διαδικασία που απαιτεί γενναιόδωρη και διορατική προσέγγιση των συγκυριακών σκοπιμοτήτων, προκειμένου να επιτευχθούν μακροπρόθεσμες συναινέσεις και να διασφαλισθεί η σχέση Δημοκρατίας και Ιστορίας».
Κοντολογίς ο κ. Καθηγητής προτείνει την ΜΗ αναθεώρηση. Την παράταση της φαυλότητας . Επικαλείται την όξυνση πολιτικών αντιθέσεων. Μα πότε δεν υπήρξε όξυνση; Επί Καραμανλή – Α. Παπανδρέου; Επί Μητσοτάκη – Παπανδρέου; Επί Καραμανλή – Σημίτη; Επί Καραμανλή – Γ. Παπανδρέου; Επί Σαμαρομπένηδων και Τσίπρα;
Περιμένω να δω τι θα πουν οι κ. Τσίπρας, Θεοδωράκης, Λεβέντης. Κουτσούμπας, Μιχαλολιάκος. Θα διαφοροποιηθούν; Θα δώσουν μάχη; Ή, κι αυτοί, θα ακολουθήσουν τον κ. Καθηγητή;
Ιδού ο πρώτος. Είναι ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Άδωνης Γεωργιάδης. Συμφωνεί με τον ΜΠΕΝΙ. Όλα τα καλά παιδιά…


Αμαρτιών μου τα πλήθη και κριμάτων μου αβύσσους, τις εξιχνιάσει…
Ο περί ού ο λόγος κ. Ε. Βενιζέλος, επιθυμών την συνέχιση της αδιαφάνειας και της προνομίας Υπουργών να κλέπτουν χωρίς να τιμωρούνται, πέραν της αρνητικής και ζημιογόνου παρουσίας του στον θώκο του ΥΕΘΑ έδωσε και συνέχεια. Ως συγκυβερνήτης της αλήστου … μνήμης Κυβέρνησης των Αντωνομπένηδων, αφού καταλήστευσε τις αποδοχές των στελεχών, παρέδωσε τις τύχες των Αξιωματικών στον κ. Μπαλτάκο την δε Αμυντική Βιομηχανία στα χέρια της υψηλής διανόησης και δημιουργικότητας κ. ΦώΦης Γεννηματά. Επί των ημερών της χρεωκόπησε η ΕΛΒΟ που αργότερα εκποιήθηκε με αφετηρία προσφορά 10 εκ. ευρώ, δηλαδή όσο δέκα τεθωρακισμένες λιμουζίνες Υπουργών!


Αγαθόν το εξομολογείσθαι…
Ο ΠτΔ κ. Πάκης Παυλόπουλος στον πύρινο πατριωτικό του λόγο στο Μεσολόγγι είπε, μεταξύ άλλων: «Το χρέος προς την πατρίδα, οφείλουμε να τον εκτελούμε αποφασισμένοι, ανυποχώρητοι και, κατ’ εξοχήν, ενωμένοι…». Θα μου επιτραπεί να προσθέσω με τον δέοντα σεβασμό… και συμμετέχοντες στα αμυντικά βάρη, κατά δύναμιν.
Οφείλω να προσθέσω ότι ο κ. Πρόεδρος λαμβάνει μία τεράστια ετήσια αποζημίωση, μία από τις μεγαλύτερες συναδέλφων του, αφορολόγητη, χωρίς καμία προσφορά στην Άμυνα.

Ο ΗΝΙΟΧΟΣ
Με μέγιστη επιτυχία ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα η μεγαλύτερη, διακλαδική, πολυεθνική άσκηση στην περιοχή της Ανατ. Μεσόγειου ΗΝΙΟΧΟΣ 2018 με πρωταγωνιστή την Πολεμική μας Αεροπορία.
Συμμετείχαν ΗΠΑ, Ελλάδα,

Κύπρος, Ιταλία, Ισραήλ, Βρετανία, ..Και του χρόνου καλύτερα.
Ουαί Γραμματείς και Φαρισαίοι
Επαναλαμβάνω ότι η στήλη δεν είναι πολιτική αλλά δεν παύει να προβληματίζεται, να αναζητάει κάτι καινούριο, που θα βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδά της και θα κατανοήσει την ανάγκη εγρήγορσης για την σωτηρία της. Ο παλαιός πολιτικός κόσμος έχει παρακμάσει, έχει σαπίσει, έχει συμβιβασθεί με τη διαφθορά και τους συμβιβασμούς.
Παρακολούθησα την προσπάθειες του Κεντρώου Χώρου να δώσει κάτι το καινούριο, εκτός των γνωστών φθαρμένων, πολλαπλά υπόλογων. Κίνημα Αλλαγής, μας το είπε η κ. Φώφη Γεννηματά, η ίδια προϊόν της παρακμής, και έκανε Συνέδριο.
Ποια αλλαγή, ποιο Κίνημα Αλλαγής; Γιατί δεν είχε το θάρρος να κάνει τη ρήξη, να κάνει αυτοκριτική, να ξεκολλήσει από την γνωστή «πινακοθήκη»;
Τι είδαμε εκεί; Προσωπίδες, χιλιοφορεμένες, γερασμένες με βαθιές ρίζες στο αμαρτωλό παρελθόν: Σημίτης, Παπανδρέου, Βενιζέλος, Λαλιώτης, Πετσάλνικος, Γείτονας, Τόνια, Σκανδαλίδης, Μιμή, Λοβέρδος, Χρυσοχοΐδης κ.α. Και τι στόμφος και επιθετικότητα στις ομιλίες και πρωτίστως της κ. Φώφης;
Τους άκουγες, σε άφηνε άναυδο η απίστευτη έπαρση και σχεδόν πίστευες ότι παρευρίσκεσαι τηλεοπτικά στην πρώτη εμφάνιση πολιτικών που μόλις έφθασαν στη χώρα και ουδεμία ευθύνη φέρουν για την κρίση της. Τα συνηθίζει τέτοια θέματα ο εν Ελλάδι πολιτικός βίο, σχολιάζει η άψογη πέννα του κ. Μπουκάλα (Καθ. 21.03.18)
Η υποκρισία στον κολοφώνα της. Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή και, κυρίως, νέα ικανά πρόσωπα χωρίς λαδιές στην καμπούρα τους.

Αινείτε, εν χορδαίς και οργάνοις
Μουσική βραδιά, την παραμονή της 25ης Μαρτίου, στο Πολεμικό Μουσείο με κορυφαίους καλλιτέχνες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
Συγχαρητήρια στον Πρόεδρο του Μουσείου, Ναύαρχο κ. Αθαν. Παναγόπουλο.
Αυξάνεσθε και πληθύνεσθε
Ημερίδα της Μονάδας Αναπαραγωγής του Ναυτικού Νοσοκομείου με θέμα την Εξωσωματική γονιμοποίηση, στο Ναυτικό Μουσείο Πειραιά.
Γερνάμε ταχέως και χρειάζεται να ενθαρρύνονται οι νέοι, να κάνουν παιδιά…
Καλή πρωτοβουλία.

Αγάπα τον πλησίον σου
Το ΓΕΣ φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις του Αγ. Ανδρέα άτομα πάσχοντα από το σύνδρομο Down ΚΑΙ τους συνοδούς τους για μερικές ημέρες.
Συγχαρητήρια στον Α/ΓΕΣ Στρατηγό Στεφανή.


Τα του Καίσαρος τω Καίραρι
Τα του Πάνου τω Πάνω και τα της Φώφης τω Φώτη.
Δεν είμαι βέβαιος ότι απεδόθησαν σωστά οι δηλώσεις του κ. Υπουργού στον κ. Παπαδάκη (ANT1,23 Μαρτίου) αλλά φαίνεται είπων: Ο κ. Φ. Κουβέλης, για τον διορισμό του οποίου συμφώνησα, έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες που αφορούν στα Νοσοκομεία και την Αμυντική Βιομηχανία. Την Πολιτική του ΥΕΘΑ …. εγώ…
Απ’ ο,τι γνωρίζω τα Νοσοκομεία, διοικημένα από ιατρούς πάνε πολύ καλά. Οι Αμυντικές Βιομηχανίς διοικούνται από κομματικούς που δεν τους διόρισε ο κ. Φώτης, δεν γνωρίζει.
Πέραν αυτών ουδεμία αρμοδιότητα έχει ο κ. ΑΝΥΕΘΑ να αναφέρεται σε μη ανάγκη αύξησης θητείας…

Καλό Πάσχα. Καλή Ανάσταση στη χώρα, στις ΕΔ, στον ταλαίπωρο Ελληνικό Λαό.
Την Δευτέρα του Θωμά, ξανά.

ΕΥΧΕΣ
Καλή Ανάσταση σε όλους. Ιδιαίτερα στο Έθνος, στην Άμυνά μας.
Από τη Δευτέρα του Θωμά, ξανά.


militaire.gr