Σάββατο, 7 Απριλίου 2018

Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής του Αγίου Φωτός: Με ειδική πτήση φτάνει στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα

Fie Photo: Orthodox Christian worshippers at the Tomb of Christ as the miracle of the Holy Fire ceremony occurs in the Church of the Holy Sepulchre, Jerusalem, Israel EPA, ATEF SAFADI


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η τελετή αφής του Αγίου Φωτός, στον πάνσεπτο ναό της Αναστάσεως στην Ιερουσαλήμ.
Ο Πατριαρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος εισήλθε στον ναό στις 12:45 συνοδεία αγιοταφιτών μοναχών και μελών της Ιεράς Συνόδου και αφού έγινε η οριζόμενη από το τυπικό λιτανεία τρεις φορές γύρω από το ιερό κουβούκλιο, μπήκε μαζί με τον Αρμένιο Πατριάρχη στον προθάλαμο του Παναγίου Τάφου και στη συνέχεια μόνος του στον κυρίος θάλαμο.

Εκεί αφού προσευχήθηκε άναψαν θαυματουργικά όπως κάθε χρόνο οι δεσμίδες με τα 33 κεριά. Ακολούθως ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης έδωσε το Άγιο Φώς στον Αρμένιο Πατριάρχη και εξήλθε του Παναγίου Τάφου υπό τους αλαλαγμούς δεκάδων ορθόδοξων Παλαιστινίων που είχαν κατακλύσει από νωρίς το εσωτερικό του ναού.
Από τα χέρια του Πατριάρχη ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, παρέλαβε το Άγιο Φως το οποίο αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα στις 18:30 και στη Θεσσαλονίκη στις 20:30. Με ειδικές πτήσεις το Άγιο Φως θα μεταφερθεί σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας.
Τον κ. Αμανατίδη συνοδεύουν ο Αθανάσιος Μπούρας, Βουλευτής – Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, ο Ιωάννης Σαρακιώτης, Βουλευτής – Μέλος της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, ο Εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης και ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, Αρχιμανδρίτης Δαμιανός. 

 http://hellasjournal.com