Κυριακή, 15 Απριλίου 2018

Ο Πούτιν “τα είπε” στον Ερντογάν για τη Συρία: Παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο οι Αμερικανοί

A handout photo made available by Russian Defense Ministry showing Chief of the Main Operational Directorate of the General Staff of the Russian Armed Forces, Lieut. Gen. Sergei Rudskoy addressing the media during a briefing on the situation in Syria at the Russian National Defense Management Center in Moscow, Russia


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συζήτησαν για την κατάσταση στη Συρία και συμφώνησαν στην ανάγκη ενίσχυσης των διμερών προσπαθειών τους για την πολιτική επίλυση του πολέμου στη Συρία, ανακοίνωσε χθες το Κρεμλίνο.
Στην τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών, ο Πούτιν τόνισε ότι οι ενέργειες των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στη Συρία παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο καθώς και τους κανόνες των Ηνωμένων Εθνών, υπογραμμίζει η ανακοίνωση. Ο κ. Ερντογάν υποστήριξε την αμερικανική επίθεση εναντίον της Συρίας, μία ενέργεια που σίγουρα προκάλεσε δυσαρέσκεια στη Μόσχα και την Τεχεράνη.

Σημειωνουμε ότι η ανακοίνωση της Τουρκικής Προεδρίας δεν έκανε καμία αναφορά στη φράση του Πούτιν για την παραβίαση των κανόνων του ΟΗΕ από τις χώρες που επιτέθηκαν την Παρασκευή το βράδι στη Συρία.
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ αναφέρει η τουρκική ανακοίνωση:
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνομίλησε σήμερα στο τηλέφωνο με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν για το θέμα της Συρίας και συμφώνησαν να εργαστούν από κοινού για την αποκλιμάκωση της έντασης αλλά και να συνεχίσουν τις προσπάθειες για την πολιτική διευθέτηση της κρίσης, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του Τούρκου προέδρου.

Οι Ερντογάν και Πούτιν συμφώνησαν να «παραμείνουν αποφασιστικοί στη μείωση των εντάσεων στο μέτωπο στη Συρία και να συνεχίσουν τις προσπάθειες για την επίτευξη μιας πολιτική λύσης» τόνισε η τουρκική προεδρία στην ανακοίνωση που εξέδωσε.
Πληροφορίες από HellasJournal.Com, ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters