Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018

Για σενάριο “βύθισης πολεμικού πλοίου της Ελλάδας στο Αιγαίο” γράφει η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak

Η εφημερίδα όργανο του Ερντογάν -όχι ότι έχει μείνει κάποια ανεξάρτητη- η Yeni Safak δημοσιεύει ένα περίεργο σενάριο. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Μανώλης Κωστδης στο ΣΚΑΙ, η εφημερίδα γράφει πως δεν αποκλείεται “γκιουλενιστές να στήσουν προβοκάτσια και να βυθίσουν ένα ελληνικό πολεμικό πλοίο”!
Το thecaller.gr γράφει:

Μόλις μια μέρα μετά το επεισόδιο στη Ρω με τα προειδοποιητικά ελληνικά πυρά προς τουρκικό ελικόπτερο, η ένταση στο Αιγαίο συνεχίζεται και σε επίπεδο δημοσιευμάτων με την φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ να δημοσιεύει ένα εφιαλτικό σενάριο- προβοκάτσια, το οποίο περιγράφει τι θα συμβεί αν οι Τούρκοι βυθίσουν ελληνικό πλοίο στο Αιγαίο
«Αν χτυπηθεί και βουλιάξει ένα ελληνικό πλοίο…», αναφέρει το δημοσίευμα για την πιθανότητα ένα τουρκικό πλοίο να «χτυπήσει» και να βυθίσει ένα πλοίο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, ενώ το συνδέει και με την κατάρριψη του ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους από την Τουρκία παλιότερα.
Σε αυτή την περίπτωση, επισημαίνει ο αρθρογράφος, όλες οι χώρες της Ευρώπης θα συμμαχήσουν εναντίον της Τουρκίας.
Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο Μανώλης Κωστίδης, ο Τούρκος αρθρογράφος μοιάζει να εκφράζει τον φόβο του για μια προβοκάτσια (ίσως από γκιουλενιστές) με στόχο να βρεθεί η Τουρκία σε δύσκολη θέση, ωστόσο παραμένει ένα επικίνδυνο σενάριο.
militaire.gr