Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018

“Παγωμάρα” στην Αγκυρα απο την απόφαση του Πενταγώνου να εξοπλίσει τους Κούρδους του YPGΚρύος ιδρώτας φαίνεται ότι έχει λούσει την Άγκυρα με την αποκάλυψη ότι το Πεντάγωνο δεν έχει εγκαταλείψει την ιδέα για τη δημιουργία στη Συρία δύναμης 65.000 ανδρών που θα συνεργάζονται με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την καταπολέμηση του ISIS, και στην οποία θα συμμετέχουν και Κούρδοι μαχητές του PYD, που η Τουρκία χαρακτηρίζει τρομοκράτες.

Η εξέλιξη αυτή προκύπτει από την πρόταση του προϋπολογισμού για το 2019 που κατατέθηκε στο Κογκρέσο, ισχυρίζονται οι Τούρκοι
Στην πρόταση που υποβλήθηκε για έγκριση τον Φεβρουάριο, το Πεντάγωνο ζήτησε 300 εκατομμύρια δολάρια για να οπλίσει και να εξοπλίσει τους συμμάχους του στη Συρία για την καταπολέμηση του ISIS. Επίσης ζητήθηκαν 250 εκατομμύρια δολάρια για την οικοδόμηση της “ασφάλειας των συνόρων” στη Συρία.
Η είδηση μεταδόθηκε με τη μορφή έκτακτου γεγονότος από τα τουρκικά μέσα όπως οι εφημερίδες Μιλλιέτ και Χουρριέτ, και το τουρκικό πρακτορείο ANADOLU το οποίο σημειώνει ότι σύμφωνα με την έκθεση που έγινε γνωστή χθες, φαίνεται η επιθυμία των ΗΠΑ να εξοπλίσουν 30.000 άνδρες για τη διεξαγωγή των συνεχιζόμενων αποστολών κατά της “Daesh” στην κοιλάδα του ποταμού Ευφράτη και άλλους 35.000 ως δύναμη εσωτερικής ασφάλειας σε απελευθερωμένες περιοχές σε ολόκληρη τη χώρα.
Σύμφωνα με την πρόταση, αναφέρει το ANADOLU, το Πεντάγωνο σχεδιάζει να διαθέσει 162,6 εκατομμύρια δολάρια από τα 300 εκατομμύρια δολάρια για όπλα, εξοπλισμό και οχήματα, 8 εκατομμύρια δολάρια για τη στήριξη βασικών ανθρωπιστικών ανάγκών, 28 εκατομμύρια δολάρια για έξοδα μεταφοράς και διαμονής και 101,5 εκατομμύρια δολάρια για επιχειρησιακή στήριξη .
Μεταξύ των όπλων που σχεδιάζονται για αποστολή περιλαμβάνονται 25.000 αυτόματα όπλα AK-47, 1.500 ελαφριά πολυβόλα, 500 βαριά πολυβόλα, 400 πύραυλοι RPG-7, 95 τυφέκια ελεύθερου σκοπευτικού, 20 κονιάματα 60 χιλ. Και 60 κονιάματα 120 χιλ.
Μαζί με το συνολικό κόστος των 47 εκατομμυρίων δολαρίων, το Πεντάγωνο ζήτησε επιπλέον 24 εκατομμύρια δολάρια για πυρομαχικά αυτών των όπλων.
Η ενόχληση των τουρκικών μέσων είναι εμφανής καθώς αναφέρουν “ότι οι Η.Π.Α. υποστήριξαν το PYD, το οποίο είναι η έκφραση στη Συρία της “τρομοκρατικής” οργάνωσης PKK, οι ενέργειες του οποίου επί 30 χρόνια εναντίον του τουρκικού κράτους, οδήγησαν σε δεκάδες χιλιάδες θανάτους”.
Η αμερικανική υποστήριξη στην “τρομοκρατική οργάνωση”, καταλήγει το ANADOLU έχει ενοχλήσει πολύ την Άγκυρα καθώς η Ουάσινγκτον την θεωρεί ς «αξιόπιστο εταίρο» στον αγώνα της κατά του ISIS και συνεχίζει να της παρέχει όπλα και εξοπλισμό παρά τις ισχυρές αντιρρήσεις της Τουρκίας.
ΕΔΩ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ


Πηγή: https://hellasjournal.com/