Στο περιθώριο της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης στη Μόσχα, ο καλεσμένος του Ρώσου Προέδρου Vladimir Putin Πρόεδρος της Σερβίας Aleksadar Vucic ανέφερε ότι η Σερβία θα παρουσιάσει νέα ρωσικά όπλα μέσα στο έτος.

Θυμίζεται, στις 20 Οκτωβρίου 2017 είχαν παρουσιαστεί στο Βελιγράδι στο ευρύ κοινό τα «νέα» μαχητικά MiG-29 της Σερβικής Αεροπορίας, νέα προϊόντα της σερβικής αμυντικής βιομηχανίας και μία επίλεκτη δύναμη 1.500 στρατιωτών. Σύμφωνα με το «Tango Six», οι Σέρβοι ελπίζουν φέτος να παρουσιάσουν συνολικά 14 MiG-29 και επιθετικά ελικόπτερα Mi-35.
Η Σερβία απευθύνεται τα τελευταία χρόνια στη Ρωσία για προμήθεια επί τω πλείστω μεταχειρισμένων οπλικών συστημάτων και την έκδοση αδείας για την εγχώρια παραγωγή υποσυστημάτων. Με βάση τις τελευταίες αναφορές, στο στόχαστρο του Βελιγραδίου είναι η αγορά ενός «σύγχρονου Α/Α συστήματος» (δεν αποκλείεται να είναι το Pantsir). Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί, τέλος, η απόκτηση κάποιου πυραυλικού συστήματος εδάφους-εδάφους (παλαιότερη μνεία είχε γίνει για το SS-21).

 https://www.ptisidiastima.com