Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018

ΚΑΘΕΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΙΛΙΝΤΕΝ"ΠΟΤΕ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑ.


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ


1)Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΟNΟMΑΣΙΑ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΙΜΙΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΕΜΠΛΕΚΕΙ ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ 20-7-1903 ΣΤΟ ΚΡΟΥΣΕΒΟ. ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΚΡΑΤΗ ΓΙΟΡΤΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΤΙΜΕΣ.

2)ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ FYROM ΚΡΑΤΗΣΕ ΘΕΣΗ ,ΜΑΚΡΑΝ ΤΩΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΟΘΩΜΑΝΩΝ ΞΕΣΗΚΩΜΟ, ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΟΠΩΣ Ο ΤΟΤΕ ΓΕΝΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΠΕΖΑΣ, Ο ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΟΥ Κ.ΚΥΠΡΑΙΟΣ, ΚΑΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΚΑΡΑΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΑΧΘΗΚΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΟ-ΑΛΥΤΡΩΤΙΚΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ ΤΟΥ ΚΡΟΥΣΕΒΟ, ΟΙ ΨΕΥΤΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ.

3)Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΛΙΝΤΕΝ /ΜΕΤΑΞΥ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΙ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1903 ΕΛΑΒΕ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΒΙΛΑΕΤΙ ΤΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ,ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΥΠΑΓΟΝΤΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΑΧΡΙΔΑΣ, ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ, ΤΟΥ ΚΙΤΣΕΒΟ, ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ, ΤΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ,ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ . ΑΝ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΙΛΙΝΤΕΝ Η ΣΚΟΠΙΑΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΟΥ ΟΡΓΙΑΖΕΙ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

4)ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΟΝΟΜΑ 3 ΟΡΩΝ. ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑΣ ΛΕΞΗΣ. ΠΟΛΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΕΘΗΚΑΝ ΕΚΤΟΣ. ΠΧ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΛΑΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΝΓΚΟ Ή ΚΑΙ ΑΛΛΑ.ΛΕΝΕ ΚΟΝΓΚΟ ΚΑΙ ΕΝΝΟΟΥΝ ΤΟ ΚΟΝΓΚΟ-ΛΕΟΠΟΛΝΤΙΒ/ΚΙΝΣΑΣΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΡΗΣΤΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ 3 ΛΕΞΕΩΝ.

5)Η ΣΥΓΚΚΡΙΜΕΝΗ ΤΟΤΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΣΤΟ ΙΛΙΝΤΕΝ , ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΘΡΑΚΗ ,ΣΕ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ ,ΜΕ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΘΡΑΚΙΚΑ ΕΔΑΦΗ.Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ,ΗΤΑΝΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΣΛΑΒΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΣΛΑΒΩΝ/ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΣΤΗΝ ΣΟΦΙΑ. ΗΤΑΝ  TOTE ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

6)Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ ΗΣΑΝ ΒΟΥΛΓΑΡΟΓΕΝΕΙΣ. ΕΝΩ ΤΟ ΠΛΑΣΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΘΗΜΑΤΟΣ "Η ΜAΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ" ΣΤΟΧΕΥΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ.ΜΕΣΩ ΚΡΟΥΣΕΒΟ ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΕΘΕΤΑΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΙΣΟΔΕΡΙ, ΤΟ ΝΥΜΦΑΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΙΛΚΙΣ ΚΑΙ ΣΕΡΡΕΣ.

7)ΣΕ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΟ ΒΑΘΜΟ ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΙΛΙΝΤΕΝ ΗΣΑΝ ΒΟΥΛΓΑΡΟΦΩΝΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ , ΕΝΩ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ.ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ(ΠΟΥ ΜΟΥ ΗΡΘΑΝ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ) ΤΟΥ ΝΤΑΜΙΕΝ ΓΚΡΟΥΕΦ, ΤΟΥ ΑΝΤΟΝ ΝΤΙΜΙΤΡΩΦ, ΤΟΥ ΚΡΙΣΤΟ ΤΑΤΑΡΤΣΕΦ, ΤΟΥ ΙΒΑΝ ΧΑΤΖΙΝΙΚΩΦ, ΤΟΥ ΠΕΤΑΡ ΠΑΠΑΡΣΩΦ, ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑ ΚΑΡΕΦ, ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΩΝ ΓΚΟΤΣΕ ΝΤΕΛΤΣΕΦ ΤΟΥ ΜΠΟΡΙΣ ΣΑΒΑΡΩΦ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΙΑΝΕ ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ.Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ. ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Ο ΓΚΟΤΣΕ ΝΤΕΛΤΣΕΦ, ΕΝΩ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΣΤΙΠ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΩ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ.

8) Ο ΖΑΕΦ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΦΕΛΚΥΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΟΥ VMRO , ΜΕ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΙΚΟ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΛΥΤΡΩΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ , ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ , ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

9)ΑΙΘΗΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ,ΟΤΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΡΟΤΑΘΕΝΤΟΣ ΟΝΟΜΑΤΟΣ , ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΤΟΥ ΤΕΤΟΒΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΚΟΥΜΑΝΟΒΟ-ΝΤΕΜΠΑΡ-ΓΚΟΣΤΙΒΑΡ ΚΑ.ΣΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΟΝΟΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ.

10)ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΜΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΦΕΡΟΥΝΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΟΝ ΖΑΕΦ, ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ, ΤΟ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΛΙΝΤΕΝ ΠΟΥ ΕΔΡΕΥΕΙ ΣΤΟ ΠΕΡΘ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΑ ΥΠΟΣΤΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟΝ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΣΧΕΤΟΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ-ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΛΟΓΙΚΑ.