Τρίτη, 15 Μαΐου 2018

Ο Ερντογάν κάλεσε τους πρεσβευτές του στις ΗΠΑ και το Ισραήλ να επιστρέψουν για “διαβουλεύσεις”Η Άγκυρα ανακάλεσε τους πρεσβευτές της στην Ουάσινγκτον και το Τελ Αβίβ για «διαβουλεύσεις», επιβεβαίωσε η τουρκική κυβέρνηση, το βράδυ της Δευτέρας. Την ίδια στιγμή η Αμερική έστειλε δυνάμεις πεζοναυτών για να φυλάξουν τις αμερικανικές πρεσβείες στην Άγκυρα και την Ιερουσαλήμ.
Η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης τριήμερο πένθος στη μνήμη 55 Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν στα σύνορα μεταξύ Ισραήλ και Γάζας.

Η Άγκυρα καταδίκασε τη “σφαγή”, όπως την χαρακτήρισε, των Παλαιστινίων από ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας, προσθέτοντας ότι η περιφερειακή και παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα δεν θα υπάρχουν μεχρι να επιτευχθεί λύση στο Παλαιστινιακό ζήτημα.
“Καταδικάζουμε έντονα την απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να μεταφέρουν την πρεσβεία του από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο και τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ. Επαναλαμβάνουμε ότι αυτή η ενέργεια είναι νομικά άκυρη “, ανακοίνωσε το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών τη Δευτέρα.
Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στη Κωνσταντινούπολη τη Δευτέρα, φωνάζοντας συνθήματα που καταδικάζουν το Ισραήλ.

 https://hellasjournal.com/