Σάββατο, 19 Μαΐου 2018

Ο Ερντογάν αποκαλύπτεται πλήρως: Είμαι κατά των σιωνιστών και φρουρός της ΙερουσαλήμΕίναι η σειρά μας ως Mουσουλμάνοι να κρατήσουμε σκοπιά για την Ιερουσαλήμ”, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στο μεγάλο συλλαλητήριο για την Ιερουσαλήμ στο Γενί Καπι της Κωνσταντινούπολης στο οποίο συμμετείχαν εκατοντάδες χιλιάδες όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, κρατώντας τουρκικές και παλαιστινιακές σημαίες και με σύνθημα “Καταδίκη στην τυραννία, στήριξη στην Ιερουσαλήμ”.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν και ηγέτες των χωρών που έφτασαν στην Κωνσταντινούπολη για την έκτακτη σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης (ΟΙΔ). Αμέσως μετά ο Τούρκος Πρόεδρος αναχώρησε για την σύνοδο του ΟΙΔ όπου αναμένεται να εκδοθεί τελικό ανακοινωθέν απόψε.
Ο Τούρκος Πρόεδρος έφτασε με τη σύζυγό του Εμινέ Ερντογάν στο χώρο του συλλαλητηρίου με ελικόπτερο και μαζί με τους άλλους ηγέτες και τους συμμάχους τους στις εκλογές κράτησαν τα χέρια ψηλά ως ένδειξη ενότητας.
Στην ομιλία του ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι η Ιερουσαλήμ δεν είναι μια απλή πόλη, είναι ένα σύμβολο, είναι εξετάσεις, προσθέτοντας ότι ο ισλαμικός κόσμος και ολόκληρη η ανθρωπότητα έμεινε στην ίδια τάξη. Ανέφερε ότι μετά τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο η Οθωμαική Αυτοκρατορία αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Ιερουσαλήμ και από τότε δεν είναι άσπρη μέρα. Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι τα Ηνωμένα Έθνη έγιναν συνεργοί του Ισραήλ όταν το 1967 η Ιερουσαλήμ πέρασε σε κατοχή. “Γιατί λέω ότι η διεθνής κοινότητα είναι μεγαλύτερη των πέντε, καταλαβαίνετε;”, είπε.
Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε “να ζήσει η κόλαση για τους τυρράνους” προσθέτοντας ότι είναι απέναντι σε ένα αγώνα με τους σιωνιστές. “Εγώ τους σιωνιστές τους διαχωρίζω από τους Εβραίους. Ο αγώνας είναι ενάντια στους σιωνιστές”, ανέφερε.
“Είναι η σειρά μας ως μουσουλμάνοι να σταθούμε φρουροί για την Ιερουσαλήμ”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος κατηγορώντας τις ΗΠΑ ότι δεν είναι υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων αλλά υπέρ της δημιουργίας προβλημάτων. Κάλεσε μάλιστα τον αμερικανικό λαό να υψώσει τη φωνή του ενάντια στην κυβέρνησή του, ενώ για το Ισραήλ είπε ότι στόχος του είναι περισσότερο η Τουρκία και ο ίδιος προσωπικά.
Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός της Παλαιστίνης Ραμί Χαμνταλλάχ σε ομιλία του στο συλλαλητήριο είπε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τον ίδιο ιστορικό ρόλο με αποφασιστικότητα. Χαρακτήρισε μεγάλο λάθος την μεταφορά της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ προσθέτοντας ότι αυτό που έκαναν οι ΗΠΑ είναι μια μεγάλη επίθεση, μια μεγάλη πρόκληση. “Είμαστε αντίθετοι με αυτό το άνομο βήμα των ΗΠΑ και από εδώ απευθυνόμαστε στη διεθνή κοινότητα”, ανέφερε.
Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ στη δική του ομιλία ανέφερε ότι “συγκεντρωθήκαμε εδώ για να καταδικάσουμε τον τύρρανο Ισραήλ”, λέγοντας ότι τα εδάφη της Παλαιστίνης αιματοβάφτηκαν για άλλη μια φορά. “Ο Αμερικανός Πρόεδρος παρακολούθησε με ικανοποίηση τον πυροβολισμό χιλιάδων Παλαιστινίων. Οι ΗΠΑ έγιναν συνέταιροι με αυτόν τον τύρρανο μεταφέροντας την πρεσβεία τους στην Ιερουσαλήμ΄`.
Το συλλαλητήριο ξεκίνησε στις 16.30 με ανάγνωση του Κορανίου και στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο ηγέτης του Μεγάλου Ενωμένου Κόμματος (BBP) της συμμαχίας που στηρίζουν τον Ερντογάν, Μουσταφά Ντεστιτζί ο οποίος είπε πως πιστεύει πως μια μέρα τα παλαιστινιακά εδάφη θα γίνουν ξανά παλαιστινιακά. “Απορρίπτουμε αυτή την απόφαση. Αυτοί που σήμερα έφεραν την πρωτεύουσά τους στην Ιερουσαλήμ, αύριο δεν θα μπορούν να βρούν ούτε το Τελ Αβίβ”, είπε εκφράζοντας την ευχή να συνεχιστεί η ενότητα.
Ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος ΜΗΡ Ντεβλέτ Μπαχτσελί είπε “είμαστε στο πόδι για την Γάζα”, προσθέτοντας ότι η 14η Μαϊου είναι μέρα ντροπής για την ιστορία της ανθρωπότητας. “Καταδικάζω τις ΗΠΑ”, είπε προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ έριξαν λάδι στη φωτιά. Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί είπε ότι η αστάθεια στην Μέση Ανατολή θα αυξηθεί περισσότερο. Χαρακτήρισε το Ισραήλ δολοφόνο των παιδιών καταδικάζοντας το Ισραήλ και την τυρρανία, όπως είπε. Ο ακροδεξιός ηγέτης είπε ότι η Τουρκία δεν διαχωρίζει την Ιερουσαλήμ από το Ισλάμ. “Αν πέσει η Ιερουσαλήμ θα πέσει η ιστορία. Αν πέσει η Ιερουσαλήμ θα χάσει η Άγκυρα”, ανέφερε.
ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου
ΤΟΥΡΚΙΑ/Κωνσταντινούπολη


 https://hellasjournal.com