Παρασκευή, 4 Μαΐου 2018

Οι θέσεις των αντιμαχόμενων δυνάμεων στη Συρία μέσα από έναν υψηλής ευκρίνειας και ακρίβειας χάρτη

Με τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία να έχει συμπληρώσει επτά έτη, η κατάσταση στη κατακερματισμένη χώρα είναι δύσκολο να γίνει αντιληπτή. Ο χάρτης της μη κυβερνητικής οργάνωσης ETANA που σας παρουσιάζουμε, θα σας βοηθήσει να οπτικοποιήσετε τη τρέχουσα κατάσταση και τις θέσεις που καταλαμβάνουν οι αντιμαχόμενες πλευρές.

Με ροζ χρώμα βλέπουμε τις θέσεις που καταλαμβάνει το καθεστώς Άσαντ, καθώς και δυνάμεις που είναι φίλα προσκείμενες σε αυτό. Προκειται για το 56,3% των συνολικών εδαφών της Συρίας.
Με κίτρινο χρώμα βλέπουμε τα εδάφη που καταλαμβάνουν οι πολιτοφυλακές που είναι υπό τον έλεγχο των Κούρδων και αντιστοιχεί σε 25,4% των εδαφών της Συρίας.
Με πράσινο χρώμα απεικονίζονται οι θέσεις των αντικαθεστωτικών και διαφόρων ισλαμιστικών ομάδων που έχουν συμμαχήσει μαζί τους. Προκειται για το 11,5% των συνολικών εδαφών της Συρίας.
Με γκρι χρώμα βλέπουμε τα εδάφη του ISIS που καταλαμβάνουν το 6,8% της χώρας.
Βλέπουμε επίσης τις βάσεις των Αμερικανών (11 τον αριθμό) και των Γάλλων (μία), στα εδάφη που ελέγχονται από τους Κούρδους και αποτελούν το μεγάλο πονοκέφαλο του Ερντογάν που τις θεωρεί εμπόδιο στη συνέχιση της εκστρατείας του ανατολικά του Αφρίν.