Σάββατο, 5 Μαΐου 2018

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΑΝΤΟΣ ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ.


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1)Ο ΟΛΟΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΜΑΣ ΤΗΣ "ΕΠΑΚΟΥΜΒΥΣΗΣ" ΤΟΥ ΥΠΟΠΤΟΥ (ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ) ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΟΦΟΡΟ "ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ' ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΜΑΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ,ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΝΗΦΑΛΙΟΤΗΤΑ ,ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ.
2)ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ Η ΚΑΝΟΝΙΟΦΟΡΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟΙΚΟ ΣΤΟΛΙΣΚΟ ΠΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΡΟΩΝ.ΔΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΟΤΙ "ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΛΑ....".ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΑΝΤΟΤΕ ΥΣΤΕΡΟΥΝ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΑΤΛΑΝΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ.ΟΙ ΝΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝΕ ΗΔΗ ΕΚΛΑΒΕΙ ...ΠΕΡΙΕΡΓΑ. ΔΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΣ ΠΟΤΕ ΟΤΑΝ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΖΕΝΙΘ. ΟΙ ΝΑΤΟΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ "ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΙΝΩ-ΒΓΑΙΝΩ". ΑΥΤΗ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΔΙΑΣΥΜΜΑΧΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΣΤΕΡΟΥΜΕ.ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΜΑΣΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΕΙ ΤΑ ΝΑΤΟΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΠΕΡΑΣΕΙ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ.ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ.
3)ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΩΣΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΕΚΤΟΣ ΘΕΣΗΣ ΤΟΥ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΟΦΟΡΟΥ. ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΜΑΣ , ΠΟΥ ΣΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΝΤΟΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΕΡΙΠΟΛΟΥΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΘΕΤΕΙΣ ΕΚΤΟΣΘΕΣΗΣ ΕΝΑ ΝΕΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ, ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ Η ΟΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ "ΚΑΥΤΗ"..ΗΔΗ Η ΟΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΝΗΤΙΚΑ.ΕΔΩ ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΝ , ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΛΑΘΗ , ΚΑΙ ΕΦΘΑΣΑΝ ΝΑΥΑΡΧΟΙ....ΜΗΝ ΤΡΕΛΛΑΘΟΥΜΕ..ΘΟΥ ΚΥΡΙΕ...
4)ΔΕΝ ΑΠΟΣΥΡΕΙΣ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ,ΓΙΑΤΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΕΚΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΤΙ "ΣΕ ΚΑΤΙ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΜΕ".ΑΔΥΝΑΤΙΖΕΙΣ ΠΟΛΥ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΞΟΥΜΕ ΑΠΖΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΑ ΝΑ ΣΤΡΑΦΟΎΜΕ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΟΙΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.ΥΠΟΨΗ Η ΣΧΕΔΤΙΚΗ ΕΔΕ ΚΑΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΗΝΕΣ.ΔΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΣ ΣΠΑΣΜΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΟ ΠΙΕΣΗ.ΟΙ ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΑΠΟΦΥΓΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ./ΤΗΡΗΣΗ ΦΥΛΑΚΗΣ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ -1972 ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΧΕΤΙΚΑ. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΦΗΜΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΑΥΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥΣ.
5)ΕΜΜΕΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΧΘΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΛΟΙΟ ΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ , ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΩ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ, ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΥΧΑΙΟ, ΚΙ ΥΠΟΚΡΥΠΤΕΙ ΔΟΛΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ΥΣΤΕΡΟΥΜΕ ΣΕ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΚΡΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ, ΕΝΩ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΣΥΜΜΑΧΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.ΕΙΧΑΜΕ ΔΙΚΙΟ. ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΑΜΥΝΕΣΑΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΟΣΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΧΩΡΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ-ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΛΠ.
6)ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗΣ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ "EFES-2018" ΠΑΡΑΤΗΡΟ ΟΤΙ Η ΑΓΚΥΡΑ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΡΑΤΗ(ΔΥΤΙΚΑ -ΑΡΑΒΙΚΑ ΚΑ) ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ.ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ.ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ ΚΑΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ. ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΥΣΤΕΡΟΥΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ. Η ΝΑΥΤΙΚΗ ΜΑΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ...ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΧΟΥΝΕ ΑΛΛΑΞΕΙ....