Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018

Πέταξε χθες το πρώτο τουρκικό F-35! Φωτογραφία από το Τέξας

Οι εξελίξεις με τα τουρκικά F-35 τρέχουν. Την ώρα που εμείς συζητάγαμε και υπογράφαμε τον εκσυγχρονισμό 85 μαχητικών αεροσκαφών F-16,στις ΗΠΑ το πρώτο τουρκικό  F-35 πετούσε και οι δύο πρώτοι Τούρκοι πιλότοι άρχιζαν την εκπαίδευσή τους.
Σύμφωνα με το τουρκικό ειδησεογραφικό site  Cockpit Aero, “το πρώτο αεροπλάνο που σχεδιάστηκε να παραδοθεί στην τουρκική Πολεμική Αεροπορία έκανε την πρώτη του πτήση. Τα αεροσκάφη
F-35 σχεδιάζονται να εγκατασταθούν  στην 7η Γενική Διοίκηση της τουρκικής αεροπορίας  στην Μαλάτια. Δύο πιλότοι που προορίζονται για χειριστές F-35  στην άρχισαν να εκπαιδεύονται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μετά την ολοκλήρωση  της εκπαίδευσης  τους F-35,θα αναμένουν την παράδοση κι άλλων   αεροσκαφών ώστε να έρθουν στην Τουρκία τον Σεπτέμβριο του 2019. Οι  Τούρκοι πιλότοι που εκπαιδεύονται στις ΗΠΑ θα φέρουν τα F-35  στην Τουρκία, με εναέριους ανεφοδιασμούς”.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της τουρκικής ιστοσελίδας η πτήση του πρώτου τουρκικού F-35 έγινε χθες  στο  εργοστάσιο της Lockheed Martin στο Fort Worth του Τέξας . Ο αριθμός του F-35 είναι  18-001. Η πτήση έγινε με πιλότο δοκιμών.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το Cockpit.aero, το αεροσκάφος πρόκειται να παραδοθεί στην τουρκική Πολεμική Αεροπορία στις 21 Ιουνίου μετά τις διαδικασίες δοκιμής και αποδοχής.