Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018

Η κυβέρνηση με τον ανεπαρκέστατο κρατικό μηχανισμό απέτυχε και στη φωτιά και στην πλημμύρα και κανείς δεν έχει την ευθιξία να παραιτηθεί !!

Η κυβέρνηση με τον ανεπαρκέστατο κρατικό μηχανισμό απέτυχε και στη φωτιά και στην πλημμύρα και κανείς δεν έχει την ευθιξία να παραιτηθεί
Η πλειοψηφία της κοινωνίας είναι ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας δεν είναι ηγέτης αλλά πρωθυπουργός των κρατικοδίαιτων δημοσίων υπαλλήλων.
Η οργή του κόσμου ξεχειλίζει, το ελληνικό κράτος δηλαδή οι μηχανισμοί προστασίας του πολίτη απέτυχαν παταγωδώς και στην φωτιά και στην πλημμύρα.
Συνολικά μέχρι τώρα ο απολογισμός τραγικός.
Συνολικά 91 νεκροί από τις φωτιές και 25 αγνοούμενοι.Πρακτικά οι νεκροί μπορούν να φθάσουν έως του 116 πραγματική τραγωδία επειδή το κράτος απέτυχε στο ανύπαρκτο σχέδιο εκκένωσης της Ραφήνας και των γύρω περιοχών που καταστράφηκαν.
Το κράτος απέτυχε, απεδείχθη ανίκανο και η κυβέρνηση εκ των πραγμάτων ήταν ανεπαρκής, απροετοίμαστη.
Το ίδιο συνέβη και με τις πλημμύρες, η πυροσβεστική και ο κρατικός μηχανισμός απέτυχε παταγωδώς να διαχειριστεί την καταστροφή.
Μετά την τραγωδία της φωτιάς, οι καταστροφές από τις πλημμύρες.
Να τελειώνουμε με τους δήθεν κρατικούς υπαλλήλους που κάνουν με αυταπάρνηση την δουλειά τους.
Οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι λειτουργούν ως αργόμισθοι, ανεπαρκείς, τεμπέληδες.
Το πυροσβεστικό σώμα υπό διάλυση, λάμβαναν κλήσεις και αποφάσιζαν να στείλουν για έλεγχο μετά από 6 ή 7 ώρες.
Πραγματικά πρωτοφανή πράγματα.
Κανείς από την κυβέρνηση, από ευθιξία να υποβάλλει την παραίτηση του, ώστε να κατευναστεί η οργή της κοινωνίας, η οργή του κόσμου που βλέπει ένα ανύπαρκτο κράτος να αδυνατεί να τον προστατεύσει.
Πραγματικά προκαλεί μεγάλη εντύπωση η στάση της κυβέρνησης  οποία από αυτή την καταστροφή θα πληρώσει το τίμημα της αναλγησίας της.
Αποδεικνύεται ότι και η αριστερά την εξουσία και την καρέκλα κυνηγάει, βολεύτηκαν σε υπουργικές θέσεις και αντί να ζητήσουν συγνώμη βάλλουν κατά των πολιτών με τα αυθαίρετα.
Αντί να αναγνωρίσουν την αποτυχία και τα εγκληματικά τους λάθη προσπαθούν προκλητικά να ρίξουν τις ευθύνες σε όλους τους άλλους, ενώ προκαλούν λέγοντας ότι τα ίδια πράγματα θα έκαναν.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία το 2015, για λίγο θα έριξε την χώρα στα βράχια και όταν συνετίστηκαν και αποφάσισαν να αλλάξουν το προφίλ τους σε ευρωπαϊκό έχουν υποπέσει σε εγκληματικά λάθη.
Το Μακεδονικό ήταν ένα ιστορικό λάθος αλλά ο αντίλογος είναι ότι η κυβέρνηση επιδίωξε μια λύση που δεν αρέσει μεν στην πλειοψηφία αλλά η ουσία είναι ότι κατατέθηκε μια πρόταση που θα την κρίνει ο λαός στις εκλογές και μέχρι τότε η ελληνική βουλή.
Η ανεπάρκεια όμως του κρατικού μηχανισμού στις φωτιές και στις πλημμύρες ανέδειξε ένα άλλο πρόβλημα, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν βελτίωσε στο ελάχιστο το κράτος.
Οι δανειστές, τα μνημόνια, οι μεταρρυθμίσεις δεν έκαναν καλύτερο το ελληνικό κράτος και μια κυβέρνηση χωρίς κρατικό μηχανισμό σοβαρό καταλήγει σε τραγωδίες και αποτυχίες.
Η κυβέρνηση απέτυχε στην διαχείριση και κυρίως απέτυχε ότι δεν κατάφερε στα 3 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει το κράτος.
Το ίδιο κρατικοδίαιτο, προβληματικό και αναποτελεσματικό κράτος παρέμεινε.
Η κυβέρνηση μετά από τόσες καταστροφές θα έπρεπε να έχει την ευθιξία όχι μόνο να αναλάβει τις ευθύνες αλλά και ο πρωθυπουργός να δώσει το θετικό μήνυμα ζητώντας παραιτήσεις οργάνων και υπουργών.
Ο Τσίπρας κάνει το ίδιο λάθος με τον Καραμανλή ότι στην ΔΕΘ – εκείνης της εποχής – είχε προστατέψει τον Βουλγαράκη με την offshore.
Ο λαός τον τιμώρησε, όπως νομοτελειακά θα τιμωρήσει και τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα.
Κάποιοι αποκαλούν τον Τσίπρα ηγέτη…θα είναι πρώτη φορά που ένας ηγέτης τελειώνει άδοξα την θητεία του έχοντας προκαλέσει τόσο πολύ την κοινωνία.
Η πλειοψηφία της κοινωνίας είναι ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας δεν είναι ηγέτης αλλά πρωθυπουργός των κρατικοδίαιτων δημοσίων υπαλλήλων.

www.bankingnews.gr