Κυριακή, 29 Ιουλίου 2018

Από καύση κλαδιών ξεκίνησε η φονική πυρκαγιά στο Μάτι: Οι αρχές γνωρίζουν τον δράστηΑπό εγκληματική αμέλεια φαίνεται ότι ξεκίνησε η φωτιά στην Πεντέλη που επεκτάθηκε στο Μάτι και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δεκάδων συνανθρώπων μας. Αντίθετα οι φωτιές στη Νέα Μάκρη σύμφωνα με μαρτυρίες φαίνεται ότι είναι έργο εμπρηστών.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η “Καθημερινή“, η πρώτη σπίθα στην περιοχή του Νταού Πεντέλης φαίνεται ότι άναψε από  ιδιώτη που προσπάθησε να κάψει ξερά κλαδιά και ξύλα. Σε αυτό το συμπέρασμα φέρεται να έχουν καταλήξει τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) που ανέλαβαν από την πρώτη στιγμή την έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας.
Μιλώντας, στην εφημερίδα αρμόδιος κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε ότι πιθανότατα κάτοικος της περιοχής, προσπάθησε εν μέσω ισχυρών ανέμων να κάψει ξερά κλαδιά και ξύλα με αποτέλεσμα να προκαλέσει την πυρκαγιά. Η ίδια πηγή  διευκρίνισε ότι η ταυτότητα του εξ αμελείας εμπρηστή είναι γνωστή στις ανακριτικές αρχές, καθώς αυτόπτες μάρτυρες τον κατονόμασαν στο πλαίσιο της έρευνας.
Αποκάλυψε ακόμα ότι ο ύποπτος, μόλις κατάλαβε τι είχε συμβεί, τοποθέτησε πλάκες και πέτρες για να εξαφανίσει τα ίχνη της καύσης, ενώ στη συνέχεια έριξε μεγάλη ποσότητα νερού για να απομακρύνει τα υπολείμματα των καμένων κλαδιών και ξύλων.
Αντίθετα η εφημερίδα αναφέρει ότι διαφορετικές είναι οι εκτιμήσεις για τις δύο πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας σε αγροτικό δρόμο στη Νέα Μάκρη. Εκεί, υπάρχουν υπόνοιες για εμπρησμό από πρόθεση, καθώς μάρτυρες καταγγέλλουν ότι είδαν ένα άτομο να βάζει φωτιά σε δύο διαφορετικά σημεία στο πλάι του δρόμου που απέχουν μεταξύ τους 300 μέτρα.
Όσον αφορα τη μεγάλη φωτιά στην περιοχή της Κινέτας τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού δεν έχουν εντοπίσει ίχνη εμπρηστικών μηχανισμών στις εστίες της φωτιάς.
Υπενθυμίζεται ότι στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης είχε ειπωθεί ότι από τα πρώτα στοιχεία φαίνεται ότι οι πυρκαγιές σε Κινέτα και Νταού Πεντέλης ήταν αποτέλεσμα ενός εγκληματικής ενέργειας. Παρουσιάστηκαν μάλιστα δορυφορικές φωτογραφίες από τα Γεράνεια Ορη, στις οποίες φαίνεται ότι 30 λεπτά μετά την αρχική εκδήλωση της πυρκαγιάς υπήρχαν 13 ακόμα εστίες φωτιάς.
Πηγή: Καθημερινή