Κυριακή, 15 Ιουλίου 2018

ΠΟΠΩΦ/ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟ ΜΑΡΜΑΡΟ./ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ-ΡΩΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ/ΝΕΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ/ΜΕΡΟΣ Β.ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ


1) Ο ΠΡΩΗΝ ΓΕΝΙΚΟΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣ/ΚΗ ΚΑΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΕΞΕΙ ΠΟΠΩΦ ΔΙΑΤΗΡΟΥΣΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΠΑΦΩΝ, ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΟ ΓΙΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ, ΕΝΩ ΗΤΑΝ ΤΑΚΤΙΚΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΣΕ ΛΗΜΝΟ-ΘΑΣΟ ΚΑΙ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΘΕ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΕΔΙΝΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΗΝ ΜΥΡΙΝΑ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΡΕΣΒΗΣ Ο ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΣ ΙΒΑΝ ΟΥΝΤΑΛΤΣΩΦ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. ΠΛΑΣΑΡΕ ΜΟΝΙΜΑ...ΤΑ ΠΕΡΙ ΕΛΛΑΔΟΣ ΩΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥ  ΚΑ. 

2)ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΠΟΛΥ.ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣΕ ΣΤΟ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ  ΧΩΡΑ ΜΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Σ Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ "ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ/ΕΝΩΣΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ"(IPPO).. ΗΤΑΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΡΩΣΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΣΕΡΓΚΕΙ ΣΤΕΠΑΣΙΝ.ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣΕ ΣΤΟ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ "ΣΠΙΤΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ", ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΚΑ. ΕΚΕΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΟΡΙΣΤΗΚΕ Η ΓΙΟΥΛΙΑ ΓΚΑΒΡΙΛΟΒΑ, ΕΝΩ ΗΤΑΝ ΤΟ "ΔΥΝΑΤΟ ΧΕΡΙ" ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ  ΝΑΙΔΙΟΥ ΡΩΣΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ.Η ΓΚΑΒΡΙΛΟΒΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ...ΑΣ ΠΟΥΜΕ...."ΠΡΟΞΕΝΟΥ'/ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΤΟΥ ΓΚΑΜΠΕΡΙΔΗ, ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ..ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ  IPPO ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΣΙΜΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ/ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΚΟΥ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΚΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΛΗ.. Ο ΓΚΑΜΠΕΡΙΔΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΡΩΣΙΚΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ, ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣΕΙ ΣΕ ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕ  ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΙΑΣ ΠΕΤΡΟΥΟΛΗΣ/ΠΟΛΤΒΑΤΣΕΝΚΟ.

3)Ο ΠΟΠΩΦ ΣΤΟΝ ΕΝΘΡΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΥΛΟΓΙΟΥ ΤΟΝ ΟΚΤΒΩΡΙΟ ΤΟΥ 2016 ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΦ. . ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΠΟΛΥ ΣΤΕΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΕΠΙΛΕΚΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΧΕΙ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ Ο ΠΟΠΩΦ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ ΜΕΣΩ ΕΙΔΙΚΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΝ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ, ΜΗ-ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ, ΕΝΩ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΣΕ ΣΗΜΑΝΤΚΟΤΑΤΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ, ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΝΕ  ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ...ΚΑΙ ΡΩΣΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙΠΟΥ ΔΕΝ ΗΣΑΝ ΕΓΓΕΓΡΑΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟΛΟΓΙΟ.....ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ  ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣ/ΚΗ ΑΠΟ  ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 1783 ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.

4)ΟΤΑΝ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝΟΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ , Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΕΡΓΚΕΙ ΝΑΡΙΣΚΙΝ ΗΤΑΝ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ, ΕΝΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΗΤΑΝ Ο ΝΥΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Ο ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ.ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΙ ΠΟΠΩΦ ΚΑΙ ΝΑΡΙΣΚΙΝ ΕΠΕΔΩΣΑΝ ΣΥΛΛΟΓΗ 5000 ΦΩΤΓΡΑΦΙΩΝ/ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΩΝ ΑΠΟ ΡΩΣΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ.. ΠΟΛΥ ΣΤΕΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΠΩΦ ΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΔΟΒΡΑΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ.

5)ΤΟ 2016 ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΗ ΩΣ ΚΑΙ 1000 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ , Ο ΠΟΠΩΦ ΕΠΑΙΞΕ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΟ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ...ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΡΩΣΟΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΡΜΙΤΑΖ ΣΤΗ ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΠΟΛΗ, ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΡΩΣΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣ/ΚΗΣ, ΣΕ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΡΩΣΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ, ΣΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΡΩΣΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ, ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΣΚΥΘΙΚΟΥ ΧΡΥΣΟΥ, ΣΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ-ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ(ΤΟΤΕ ΠΕΡΑΣΑΝ ...ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ...ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ), ΣΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΦΙΛΟΡΩΣΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΝΩ ΠΡΟΩΘΗΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ/ΣΟΣΝΟΒΙ ΜΠΟΡ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ.ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΕΣΜΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ 30 ΡΩΣΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ /ΑΝΗΚΑΝ ΣΤΟ ΕΝΑΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΕΖΙΚΟΥ  ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΣΤΟ ΔΕΔΕΑΓΑΤΣ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΣΤΟ ΡΩΣΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΚΑΝΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΛΗΜΝΟ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΡΩΣΟΥΣ ΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΣΟΒΟΥΝΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ (ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΥΠΕΦΕΡΕ ΑΠΟ ΤΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ), ΟΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΕΝΩ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΕΚΑΝΕ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΣΕ 3 ΡΩΣΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΕΚΕΙ.

6)ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΣΥΝΕΔΡΑΜΕ ΕΧΟΝΤΑΣ 'ΕΙΔΙΚΗ' ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ, ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΠΟΛΛΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΣΕΡΝΟΣΤΡΟΦΣΚΙ, ΣΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ/ΑΓΙΟΥ ΣΕΡΓΙΟΥ ΛΑΒΡΑΣ(ΕΡΧΟΝΤΟΥΣΑΝ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ...), ΣΕ ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΩΝ, ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ(ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΑΡΝΗΤΚΟ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΚΩΝ/ΠΟΛΗΣ),, ΕΝΩ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ   ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΝΑ ΕΝΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΦΕΡΟΥΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΡΙΜΑΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ  . ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΕΤΥΧΕ ΓΙΑΤΙ Η ΔΥΣΗ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΜΑΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ/
ΑΚΟΛΟYΘEΙ ΜΕΡΟΣ Γ.