Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2018

Tα 5 επίπεδα εμπλοκής των ΕΔ στις πυρκαγιές της Αττικής -Τι δήλωσε ο Καμμένος


Στο Μάτι και στη Ραφήνα βρέθηκε το πρωί ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος .Εκεί που έχουν αναπτυχθεί οι ΕΔ, εμπλεκόμενες όπως δήλωσε ο ΥΕΘΑ σε 5 επίπεδα.
“Οι Ένοπλες Δυνάμεις κινούμαστε αυτή τη στιγμή σε πέντε επίπεδα. Το πρώτο επίπεδο είναι ότι ενισχύουμε το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με τη συμμετοχή μας σε μικτά περίπολα, για να διευκολύνουμε το έργο της διερεύνησης των σπιτιών που έχουν υποστεί ζημιές, προκειμένου να αναζητηθούν πιθανώς αγνοούμενοι και να καταγραφούν οι καταστροφές που έχουν γίνει.
Παράλληλα, σε επίπεδο πρόχειρων υποδομών που έχουμε στήσει, δηλαδή με κινητά μαγειρεία, με καντίνες, θα μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε κυρίως το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και των εθελοντικών ομάδων που βοηθούν σε αυτή την περιοχή.
Επίσης, οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες, με τις δυνάμεις του Μηχανικού που έχουν αναπτυχθεί και θα αναπτύσσονται σήμερα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, να συνεισφέρουν προκειμένου, μαζί με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, να προχωρήσει η καταγραφή των δέντρων που θα υλοτομηθούν και εν συνεχεία τα περισσότερα από αυτά τα δέντρα θα χρησιμοποιηθούν ως φράγματα για την αποφυγή άλλης φωτιάς ή για αντιπλημμυρικά έργα και να διευκολύνουμε πιθανώς στο άνοιγμα κάποιων ρεμάτων, τα οποία έχουν κλείσει από μεταφερόμενα υλικά, για να μην έχουμε άμεσα πλημμύρες, γιατί το δελτίο καιρού δίνει κάποιες βροχές στην περιοχή, αλλά κυρίως στα βασικά αντιπλημμυρικά έργα, πάντα με μελέτες οι οποίες θα γίνουν από το Υπουργείο Υποδομών για να είμαστε έτοιμοι για το Σεπτέμβριο”.
Ο ΥΕΘΑ αναφέρθηκε και σ΄ όσα έγιναν το βράδυ της μεγάλης καταστροφής στο ΚΑΑΥ του Αγίου Ανδρέα:
“Ρίξαμε τις μάντρες για να μπορέσουν να διαφεύγουν οι πολίτες προς τη θάλασσα και να μην έχουμε το φαινόμενο που αντιμετωπίσαμε εδώ στο Μάτι, ενώ παράλληλα οι δυνάμεις πυρασφάλειας κατάφεραν να σταματήσουν τη φωτιά στα όρια του ΚΑΑΥ».
militaire.gr