Σάββατο, 11 Αυγούστου 2018

Η “γειτονιά” μας φλέγεται και κάποιοι εξακολουθούν να “παίζουν με τα κουβαδάκια τους στην παραλία”

Προκαλεί αποτροπιασμό το γεγονός ότι την ώρα που στην γειτονιά μας “έρχονται τα πάνω κάτω”, την ώρα που η Τουρκία δείχνει να εισέρχεται σε μία φάση πλήρους αποσταθεροποίησης , η οποία ενδέχεται να την οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις και να την κάνει απειλητική για την Ελλάδα, την ώρα που στην περιοχή εξελίσσεται ένας πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, κάποιοι στην Αθήνα εξακολουθούν να…παίζουν με τα κουβαδάκια τους στην παραλία!!!

Δημοσιεύματα προσπαθούν να πλήξουν την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και συγκεκριμένα τον Α/ΓΕΕΘΑ Βαγγέλη Αποστολάκη εν όψει της απόφασης για την παράταση της παραμονής του στη θέση του, για έναν ακόμη χρόνο. Από που προέρχονται αυτά τα δημοσιεύματα είναι γνωστό και στην ηγεσία του ΥΕΘΑ και στο Μέγαρο Μαξίμου. Ποιοι επισκέφθηκαν ποιους τα τελευταία 24ωρα -απογευματινές ώρες- και σε ποια γραφεία Γενικών Επιτελείων, έχουν ήδη γίνει γνωστά. Λίγες ώρες μετά προέκυψαν τα δημοσιεύματα που είχαν τη μορφή προσωπικής επίθεσης στον Α/ΓΕΕΘΑ.
Επειδή η κατάσταση είναι όχι απλώς σοβαρή αλλά μάλλον κρίσιμη και δεν ξέρουμε πραγματικά τι μας ξημερώνει, ας φροντίσουν όσοι έχουν την ευθύνη των αποφάσεων στο χώρο των ΕΔ να κάνουν ορισμένους να σοβαρευτούν και να συμπεριφερθούν στοιχειωδώς με επαγγελματισμό και υπευθυνότητα. Δεν είναι δουλειά των δημοσιογράφων αυτή. Δουλειά τους είναι να ασκούν κριτική με επιχειρήματα και λογική και σ΄ ότι μας αφορά ,αυτό ακριβώς θα πράξουμε. Επειδή όλη η φασαρία γίνεται για ακόμη μια φορά για τις κρίσεις, το μόνο που έχουμε να επισημάνουμε προς την κυβερνητική πλειοψηφία που έχει την ευθύνη των αποφάσεων, είναι πως αυτή τη φορά οι επιλογές είναι εξαιρετικά απλές και τα δεδομένα με βάση θα πρέπει να ληφθούν οι αποφάσεις απολύτως ξεκάθαρα. Το επισημαίνουμε γιατί δεν θα ΄χουν καμία δικαιολογία σε περίπτωση λάθος αποφάσεων.Ακόμη κι ένα μικρό παιδί με τα σημερινά δεδομένα θα μπορούσε να πάρει αποφάσεις για το ποιος μας κάνει και ποιος όχι.
Αυτά προς το παρόν ,γιατί είναι απολύτως βέβαιο ότι θα υπάρξει και συνέχεια. Κι αυτό γιατί όπως έχουμε καλά καταλάβει πλέον δεν υπάρχει φρένο στην κατρακύλα ορισμένων…

militaire.gr