Κυριακή, 12 Αυγούστου 2018

Τ. Ερντογάν για Αττίλα: Αποτρέψαμε τη σφαγή των Τούρκων από τους Ελληνοκύπριους


Τ. Ερντογάν για Αττίλα: Αποτρέψαμε τη σφαγή των Τούρκων από τους Ελληνοκύπριους
Μια ακόμη πρόκληση από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος σε άρθρο του στους New York Times υποστήριξε ότι η εισβολή στην Κύπρο το 1974 έγινε για να αποτραπεί η σφαγή των Τούρκων από τους Ελληνοκύπριους.

Χαρακτηριστικά, στο άρθρο του που δημοσιοποιήθηκε στους New York Times ανέφερε, μεταξύ άλλων, προκλητικά ότι «τη δεκαετία του ’70, η τουρκική κυβέρνηση μπήκε στην Κύπρο για να αποτρέψει τη σφαγή των Τούρκων από τους Ελληνοκύπριους παρά της αντιρρήσεις της Ουάσιγκτον».
«Η Τουρκία έχει αποδείξει αρκετές φορές ότι μπορεί μόνη της να φροντίζει τις υποθέσεις της εάν οι ΗΠΑ αρνούνται να ακούσουν», επισημαίνει ο Τούρκος Πρόεδρος.
Η δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου γίνονται σε μια δύσκολη περίοδο για τον ίδιο και τη χώρα του, με την οικονομία να κατρακυλά εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει και η οποία αποτυπώνεται με τη συνεχή πρώτη της τουρκικής λίρας, τις σχέσεις του με τις ΗΠΑ να βρίσκονται στο ναδίρ εξαιτίας της υπόθεσης του πάστορα Μπράνσον, ενώ ακολουθώντας την πάγια πολιτική των τουρκικών κυβερνήσεων να εξωτερικεύουν τα εσωτερικά προβλήματα όταν στριμώχνονται, προκάλεσε εκ νέου την Ελλάδα και την Κύπρο.
Σημειώνεται ότι την Παρασκευή η τουρκική λίρα κατρακύλησε σε νέο επίπεδο ρεκόρ, λίγο μετά την ανακοίνωση του προέδρου των ΗΠΑ για την επιβολή δασμών στις εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα από την Τουρκία. 
Στο μεταξύ σε μια προσπάθεια να συσπειρώσει τους Τούρκους πολίτες, ο Ταγίπ Ερντογάν τους κάλεσε να μετατρέψουν τα ευρώ και τα δολάριά τους, αλλά και «τον χρυσό που βρίσκεται κάτω από τα στρώματα» σε τουρκικές λίρες.

 liberal.gr