Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2018

Παραιτήθηκε εκ νέου ο Νίκος Τόσκας: Δεκτή η παραίτηση από τον πρωθυπουργόΔεκτή έκανε τη νέα παραίτηση του Νίκου Τόσκα πριν απο λιγο ο πρωθυπουργός.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, που ήταν ο πολιτικός προϊστάμενος Πυροσβεστικής και Αστυνομίας, συναντήθηκε νωρίς το απόγευμα με τον πρωθυπουργό, στον οποίο υπέβαλε εκ νέου την παραίτησή του, όπως είχε αποκαλύψει πως έκανε κατά τη διάρκεια της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι.

Όπως ο ίδιος είχε πει κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την πυρκαγιά ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε κάνει τότε δεκτή την παραίτηση καθώς “ήταν ώρα μάχης”. Ωστόσο σήμερα όταν ο κύριος Τόσκας επανήλθε στην παραίτηση ο πρωθυπουργός την έκανε δεκτή, ενώ μέχρι τον ορισμό νέου αναπληρωτή υπουργού τη θέση αναλαμβάνει ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.
Στην ανακοίνωσή του το πρωθυπουργικό γραφείο αναφέρει:
” Ο Πρωθυπουργός είχε πριν από λίγο συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό για την Προστασία του Πολίτη, κο Νίκο Τόσκα.
Ο κος Τόσκας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης και με δεδομένο ότι έχει παρέλθει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, επανήλθε στην παραίτηση που είχε καταθέσει στον Πρωθυπουργό την προηγούμενη εβδομάδα.
Ο Πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση του κου Τόσκα και τον ευχαρίστησε για την συνεργασία όλων των τελευταίων χρόνων.
Οι αρμοδιότητες Προστασίας του Πολίτη περιέρχονται στον Υπουργό Εσωτερικών κο Πάνο Σκουρλέτη”.

 https://hellasjournal.com