Κυριακή, 26 Αυγούστου 2018

Αποφυλάκιση Φλώρου: Φουντώνει η κόντρα με την ΝΔ να καταγγέλλει παρέμβαση στην δικαιοσύνηΟξεία αντίδραση από την αντιπολίτευση προκάλεσε η αποφυλάκιση του Άρη Φλώρου που εξέτιε ποινή φυλάκισης για το σκάνδαλο Energa-Hellas Power, με την ΝΔ να χαρακτηρίζει την υπόθεση κατάπτυστη παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ στην δικαιοσύνη και το ΠΟΤΑΜΙ να εγείρει ερωτηματικά για το σκεπτικό της αποφασης.

Σε σημερινή ανακοίνωση η Αξιωματική Αντιπολίτευση, επισημαίνει το γεγονός ότι ο Φλώρος, δεν καταδικάστηκε μόνον για το σκάνδαλο της Energa-Hellas Power αλλά και ως ηθικός αυτουργός στη δολοφονία του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, που εκπροσωπούσε τους αντίδικους στην υπόθεση και για την οποία οποία ο Φλωρος εισέπραξε ποινή φυλάκισης 13 ετών με αναστολή.
«Ο Αριστείδης Φλώρος καταδικάστηκε σε κάθειρξη όχι μόνον για υπεξαίρεση εκατομμυρίων εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, αλλά και ηθική αυτουργία σε απόπειρα δολοφονίας. Αποφυλακίστηκε και είναι πλέον ελεύθερος με τις κατάπτυστες νομοθετικές παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.” αναφέρει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.
Η ΝΔ ζητά εξηγήσεις από την κυβέρνηση για την απόφαση αποφυλάκισης: “Η κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει στους πολίτες πώς επί των ημερών της, οι ισχυροί του χρήματος που καταδικάζονται από τη Δικαιοσύνη, βγαίνουν ο ένας μετά τον άλλον από τις φυλακές. Το κράτος Δικαίου δεν είναι παιχνίδι στα χέρια της. Συνιστά πρωτοφανή πρόκληση για τους πολίτες να ελευθερώνονται εγκληματίες με υπόγειες μεθοδεύσεις».
Το ΠΟΤΑΜΙ χαρακτήρισε “πρόκληση για την κοινωνία την αποφυλάκιση του Άρη Φλώρου, και θέτει τα ερωτηματικά για την αιτιολόγηση από το δικαστικό συμβούλιο που την ενέκρινε:
“Ηαποφυλάκιση του εμπλεκόμενου στο σκάνδαλο της Energa, Αρ. Φλώρου, που τον Φεβρουάριο του 2017 καταδικάστηκε σε κάθειρξη 21 ετών για υπεξαίρεση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος και στη συνέχεια για ηθική αυτουργία σε απόπειρα δολοφονίας, αποτελεί πρόκληση για την κοινωνία.
Σοβαρά ερωτηματικά προκύπτουν για τις ιατρικές γνωματεύσεις που επέτρεψαν την αποφυλάκιση με βάση τον νόμο Παρασκευόπουλου. Τέτοιες αποφάσεις αποτελούν πλήγμα στο κράτος δικαίου και καλλιεργούν στους πολίτες την αίσθηση ότι υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στην απονομή της δικαιοσύνης.” καταλήγει η ανακοίνωση.
Ο Άρης Φλώρος που εξέτιε την ποινή του στο Ψυχιατρικό Κατάστημα των φυλακών Κορυδαλλού, καθώς φέρεται να είχε παρουσιάσει συμπτώματα προβλημάτων ψυχικής υγείας, επικαλέστηκε στην προσφυγή του (αυτή την φορά δεν ζήτησε αναστολή εκτέλεσης της ποινής αλλά αποφυλάκιση υπό όρους) αναπηρία άνω του 67% και πέτυχε έτσι την έξοδο από την φυλακή, καθώς είχε ήδη εκτίσει, το 1/5 της ποινής, με την προσμέτρηση και της προφυλάκισης.
Γεγονός παραμένει πως:
  • Τα προηγούμενα αιτήματα αποφυλάκισης είχαν κριθεί από Πενταμελές Εφετείο Αναστολώνκαι είχαν απορριφθεί.
  • Κρίθηκε ύποπτος φυγής και τέλεσης νέων αδικημάτων
  • Αυτή την φορά δεν ζήτησε αναστολή εκτέλεσης ποινής, αλλά αποφυλάκιση υπό όρους που κρίθηκε από δικαστικό συμβούλιο

Προς ώρας δεν έχει υπάρξει δικαστική εξέλιξη (αίτηση αναίρεσης της απόφασης), ωστόσο ακολουθεί η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό, της ηθικής αυτουργίας της δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου. Έως τότε, ο Φλώρος είχε λάβει αναστολή εκτέλεσης της πρωτόδικης ποινής 13 ετών φυλάκισης, για την υπόθεση αυτή. 

 https://hellasjournal.com/