Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2018

Λάδι στη φωτιά των σχέσεων ΗΠΑ-Τουρκίας ρίχνει ο Τσαβούσογλου: Αμερική, ο θάνατός σου πλησιάζει

«Δεν φοβόμαστε τη δύναμη του αμερικανικού δολαρίου» λέει ο πρώην αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης
Με μια δήλωση που ενδέχεται να εντείνει την ήδη σοβαρή κρίση στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις, ο πρώην αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Χακάν Τσαβούσογλου, επιτέθηκε στις ΗΠΑ, δηλώνοντας πως «ο θάνατός τους πλησιάζει σύντομα».
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες σύντομα θα τελειώσουν. Η Τουρκία δεν φοβάται τη δύναμη του αμερικανικού δολαρίου» υπογράμμισε σε πλήθος υποστηρικτών του κατά τον εορτασμό του Κουρμπάν Μπαϊράμ, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet.«Τα κράτη, όπως οι άνθρωποι, γεννιούνται, μεγαλώνουν και πεθαίνουν. Αμερική, γεννήθηκες, μεγάλωσες, και ο θάνατός σου πλησιάζει» πρόσθεσε ο Τσαβούσογλου.
Όπως ανέφερε ο ίδιος, «τα αποδεικτικά στοιχεία για το θάνατο της Αμερικής περιλαμβάνουν το αποτυχημένο σχέδιο των ΗΠΑ για την υποστήριξη των Κούρδων ανταρτών στη Συρία, καθώς και την αποτυχία του να σταματήσει την Τουρκία να αγοράσει συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας από τη Ρωσία».
«Αυτό το έθνος δεν φοβάται το δολάριο, αυτό το έθνος δεν φοβήθηκε στοίβες από τεθωρακισμένα ή στοίβες από σίδηρο» υποστήριξε, προσθέτοντας ότι «με την ευλογία του Θεού θα το ξεπεράσουμε. Αυτή η αύξηση του δολαρίου είναι εντελώς τεχνητή».
Η σφοδρή σύγκρουση ανάμεσα σε Ουάσινγκτον και Άγκυρα συνεχίζεται, με τις διμερείς σχέσεις να βαδίζουν πλέον σε τεντωμένο σχοινί, με αφορμή την άρνηση της Τουρκίας να απελευθερώσει τον αμερικανό πάστορα, Άντριου Μπράνσον.
ΒΗΜΑ