Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2018

Ο Καμμένος μέσα στη χαρά του μίλησε μέχρι και με Τούρκο υπουργό Άμυνας! Τι είπε με τον Ακάρ

Ήταν τόση η χαρά και η ικανοποίηση του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου για την απελευθέρωση των 2 στρατιωτικών μας που μίλησε μέχρι και με Τούρκο ομόλογό του! Η τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Χ.Ακάρ, μέχρι πρόσφατα Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου και τώρα υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, ήταν η πρώτη του Π.Καμμένου με ομόλογό του από τη γειτονική χώρα.
Ο Καμμένος μάλιστα προσκάλεσε τον Ακάρ να έρθει στην Αθήνα και στη δήλωσή του έκανε λόγο για ευκαιρία να υπάρξει “μια άλλη μέρα” στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Η δήλωση Καμμένου μετά από την υποδοχή των 2 στρατιωτικών:
«Είναι μια πολύ μεγάλη ημέρα για την πατρίδα μας, ημέρα της Παναγίας, ημέρα της Τήνου του 1940» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος μετά την υποδοχή στο αεροδρόμο «Μακεδονία» των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. «Ο ελληνικός λαός σύσσωμος, ενωμένος υποδέχεται τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που βρέθηκαν επί πολλούς μήνες κρατούμενοι στις τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας. Θέλω να στείλουμε ένα μήνυμα ενότητας του ελληνικού λαού, ο οποίος με ιδιαίτερη φόρτιση, συγκίνηση, όλο αυτό το διάστημα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, επέδειξε ενότητα και πατριωτισμό» τόνισε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε:
«Εκ μέρους του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, αλλά και του ελληνικού λαού, τους υποδεχόμαστε στην πατρίδα και ελπίζω ότι η απελευθέρωση τους σήμερα, αυτή τη σημαδιακή ημέρα, θα σημάνει και μια άλλη ημέρα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Μπορούμε να ζήσουμε μαζί, και μπορούμε να ζήσουμε ειρηνικά προς όφελος και των δύο λαών μας. Μπορούμε να ζήσουμε χτίζοντας το μέλλον και το αύριο και των δύο χωρών μας, σεβόμενοι το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες.
Εκ μέρους των ενόπλων δυνάμεων καλωσορίζουμε μαζί με τη στρατιωτική ηγεσία, τον Έλληνα αξιωματικό και τον Έλληνα υπαξιωματικό. Δημόσια τους συγχαίρω διότι κράτησαν τον όρκο τους ως καλοί και φιλότιμοι στρατιώτες, δεν παρέδωσαν τη σημαία  και την υπηρέτησαν σε αυτές τις συνθήκες αιχμαλωσίας και επέστρεψαν στην Ελλάδα για να συνεχίσουν την τήρηση του όρκου που έδωσαν στις ένοπλες δυνάμεις. Αυτά είναι τα στελέχη των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Τους καλωσορίζουμε ανήμερα της Παναγίας».


militaire.gr