ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ. ΔΕΥΤΕΡΑ 23/7/2018. (Eurokinissi/ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ) Για επιχειρησιακές ευθύνες κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Δασοφυλάκων Δημοσίων Υπαλλήλων σε ανακοίνωσή της για τις πυρκαγιές, υπογραμμίζοντας ότι η μάχηχάθηκε στην Πεντέλη πριν καν η πυρκαγιά φτάσει στο Νέο Βουτζά.«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Δασοφυλάκων Δημοσίων Υπαλλήλων και τα 1.000 περίπου μέλη εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους πληγέντες των καταστροφικών πυρκαγιών και απευθύνει τα ειλικρινή συλλυπητήριά της προς τις οικογένειες των θυμάτων. Όλοι οι Έλληνες είμαστε συγκλονισμένοι τόσο από την τεράστια οικολογική καταστροφή αλλά και από την άδικη και αβάσταχτη απώλεια ανθρώπινων ζωών και περιουσιών» αναφέρει η ΠΟΔΔΥ στην ανακοίνωσή της. 

 Όσον αφορά στην απόδοση ευθυνών, η Ομοσπονδία σχολιάζει πως το λόγο έχει η Δικαιοσύνη, αλλά συμπληρώνει με νόημα:«Δεν μπορούμε όμως να παραβλέψουμε τις επιχειρησιακές ευθύνες, που κι αυτές υπάρχουν (και θα αποδοθούν πιστεύουμε) μιας και κατά την άποψή μας (που πηγάζουν από χρόνια εμπειρίας στα μέτωπα των πυρκαγιών) θεωρούμε ότι η επιχειρησιακή μάχη χάθηκε στην Πεντέλη και πριν αυτή φτάσει στον Ν. Βουτζά». 
 Όσο για την περίπτωση της Κινέτας, η ΠΟΔΔΥ αναφέρει ότι 60.000 στρέμματα καμένου πευκοδάσους και ανάμεσά τους και το μοναδικό ελατοδάσος των Γερανείων είναι παρελθόν. «Αυτό μας θλίβει και μας θυμώνει ταυτόχρονα» τονίζει. 
 «Η Ομοσπονδία Δασοφυλάκων συναισθανόμενη την κρισιμότητα των στιγμών, δηλώνει έτοιμη να προσέλθει σε έναν ειλικρινή και εποικοδομητικό δημόσιο διάλογο με προτάσεις και ιδέες συμβάλλοντας έτσι στη χάραξη μιας νέας Εθνικής Στρατηγικής για τις δασικές πυρκαγιές. Δεν θα ξεχάσουμε» καταλήγει η ανακοίνωση. 
 naftemporiki.gr